Pages

Thursday, January 25, 2007

Si Penangkap Hantu

Yesterday, I was on leave. My brother-in-law ordered food for opening ceremony of an exhibition at one art gallery somewhere in Klang Valley. Since the faculty tanak sponsor (very bad!) , the students have to forked out their own money and accept whatever I cooked for the occasion within the limited budget..hi..hi..

So I prepared spaghetti and fried meehoon for about 100 people, together with fruits, cakes and drinks, cukuplah tu..

Afterwards, lazying around and dozing off throughout the day. Arghhh!!! made me listless and lethargic..zzzzzz.....

Arif : "Arif jadi penangkap hantu, Ma..."

Me : "Ye, kat mana?"

Arif : "Rumah Mak Long kan banyak hantu, ada kecik, ada besar. Arif tangkap semua masukkan dalam sangkar"

Me : "Pas tu?"

Arif : "Sangkar tak cukup pulak. Ada sekor masih terlepas, Arif masukkan 2 ekor dalam satu sangkar, tak cukup jugak sebab dia membiak-biak"

Me : "Pas tu?"

Arif : "Last-last Arif tak tahan, Arif 'Bling!!' semua pakai kayu sakti si Pari-pari, terus semuanya hilang"

Me : "LOL"

What did the 'Fairy' do to all Malaysian kids right now? hi..hi..hi.. Don't worry, it was only in his dream.

10 comments:

sya said...

Tanya Arif.. boleh tak pinjam kayu sakti dia.. kak sya nak bling kan keja opis ni habis

goboklama said...

kak sya, best kan jadi pari-pari, bole bling!bling!bling! sesuka hati. Hendaknya Arif tak bling mama dia jadi glitter dust sudah.

13may said...

hahha..ingat cerita hapa tadi:D

goboklama said...

13may, kelakar kan budak2 zaman sekarang nih. Kreatif dan imaginatif jek fikiran mrk.

Kak Lady said...

hehehe....dia tengok cerita Bawang Putih Bawang Merah ke...hhehehe...

Spaghetti tu nampak sedap...yummy...

Anonymous said...

Dah lama tak mkn spaghetti la weh!!

goboklama said...

kak lady,cerita apa lagi yg.boleh buat bling3? oohh...ada lagi satu sekarang ni, Bidadari lak..hi..hi..

anonymous, nak makan ke spaghetti I yg.sedap tu? (ceh..ceh.ceh..puji diri sendri lak)

Bunga Rampai said...

Membalas kunjung kiranya saya ... menghulur salam kenal, salam ukhuwah. Terima kasih sudi ke teratak saya :)

Tak boleh lama-lama ni, nanti kena 'bling' :)))

gina marna said...

wahh...sedapnyer spagheti itu. nak masak tp x gheti2 laa.. hulur kat cni sket yek.

cikdinz said...

heheheheeeee...ade hajat nak jadik penangkap hantu yeik....

teruskan usaha murni mu. tak salah kan......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails