Pages

Thursday, February 15, 2007

107

Have you ever won anything in competition or lucky draw? I have and I got 1 CD from Light&Easy, 4 movie passes from Erafm and Light&Easy (tak pergi pun), 2 dinner vouchers from Sinarfm & THR (again,tak pergi pun) and lots of hampers from various competitions,two tickets to Bali (tak pergi sebab 'wrong timing') and lucky draws. Never won big-big prize like car,house or RM100,000 cash no matter how many entries I send!!.

Last week, I got 1 unit air-cond in lucky draw during NECo annual dinner, alhamdulillah...It will definitely helps me combat the warm season soon. Actually, I got a bottle of honey in the 1st draw but they decided to restart the computerized draw so everybody can stand a chance to win yet another prize. In the beginning, I nearly left (after the 1st draw) but since I was the BM emcee for the night, I have to stay amidst the aroma of the non-halal Chinese food and the boring event. I have to sit at the vegetarian table and they brought in special 100% vege course for us. Aiyakk, I imagined the food would be super-delicious like in Ho-chak tv program but sadly,no.. So, I stick to the fruits aje lah...

So,my lucky number is 0107 (7 is my favorite number). I heard several of them used this number (7010) to buy lottery the next day. I tak terlibat ye!









I found this while rummaging through dust-coated old things (talking about 15 years) in one abandoned old store-room. So, in celebration of the 50th National Independance Day, lets create a slogan or poem with the 1st caption "Kerana Perbuatanmu Malaysia, kami..." . Apalagi? Sambung jangan tak sambung!! Ada hadiah menanti anda!


This would be the last entry for these two weeks for I have taken a long holiday until 25th Feb 07. A reminder, don't eat too much lor kam for it can makes you feel heaty,worse still,cirit!! So,happy holiday everyone and see you soon! Kelantan,here I come!!..

22 comments:

cikdinz said...

fuyooo!!!! dapat hadiah lucky draw hooo....

goboklama said...

cikdinz,send-in ur entry skali laa..slogan ke,puisi ke,pantun ke...serius ni,hadiah disediakan!

gina marna said...

waaaaaaaa...best lor

haaaaa nak pegi kelate?? ehehe singgah le kat tmpt gina..bkn ajak2 chicken nii tau...gina cuti sampai 19/2 jer.

MULAN said...
This comment has been removed by the author.
MULAN said...

wallaaa.. best gitu dapat lucky draw prize. nak pi kelantan ke??? syok nya.. i miss the food..murah & sedap2.. esp nasi dagang tu.. happy holiday.. have fun!!

13may said...

happy holidays:)

.:HalogAmora:. said...

congrats!! the prize must be really benefits u n ur family. and lor kam sayang kalau x di ngap saje ha ha... anyway happy holiday and take care sis!

Leeds Al-Malique said...

selamat bercutiiii!! comelnyaa limau yg terlentang tuuu :)

Mr PenyuBiru said...

ore klate ekk.. kawe pun buke ore klate.hehe..

rotidua said...

u must be oneof those lucky people who always won lucky draw. Bensi!

bila nak pasang aircond ni?

Intan said...

I've never been lucky that way. Got to work at it:p

Have a good time!

Lollies said...

kerana perbuatanmu malaysia, kami rakyatmu senang di tanah arab gersang.

kerana perbuatanmu malaysia, kami di hormati oleh penghuni tanah arab gersang

kerana perbuatanmu malaysia, mabruk mabruk.

harus saya ketawa tengok si gendut buah oren tu

Inilah Saya said...

itulah...betul kata leeds. comel sungguh limau yang terlentang tuh.

Kerana Perbuatanmu Malaysia, kami menjadi watan yang setia. Kerana perbuatanmu jua kami berbangga jadi anak malaysia. Tapi sampai bila? Biarlah masa dan takdir yang menentukan..

:-)

moshimoshi said...

comei betoi lo kam tu. kerana perbuatanmu malaysia, saya menjadi seorang blogger...

apa rahsia kamu selalu menang lucky draw? ada doa ke, baca apa-apa ke masa dia orang nak draw tu?

sya said...

Anak kak sya selalu dapat dr Xfresh FM..

Selamat Bercuti and semoga selamat pergi dan kembali

cikdinz said...

betul ka nih.
nnt nak anto syair buleh??????

Intan said...

When you returned from your cuti-cuti, you'll have realised you've been tagged! Pls see my blog.

gina marna said...

ermm...

Kerana Perbuatanmu Malaysia aku tak malu untuk mendabik dada dan mengaku bahawa aku anak Malaysia.

err..err...w'pun sbnrnye aku anak mak & ayah...kekeke. ok qist..seswai x?

13may said...

"Kerana Perbuatanmu Malaysia, kami tanggung segala akibatnya....bak kata pepatah: Berani Buat Berani Tanggung!!!"

errr...buleh menang tak????
hehhe...

MULAN said...

you've been tagged. pls see my blog!!

goboklama said...

cikdinz pun prnah dpt.vacuum cleaner kan Januari lepas?

GM,x dpt.lah singgah ganu,nnti lain kali kita gi ok!

Mulan,mmg.gila makan kat sana.x jadi nak diet

13may,thnx :)

halogamora,indeed..Anyway,thx :)

leeds,comel kan? Cuba buat sendiri muka arnab ke,itik ke,jadi tak?

mr.penyu, kawe buke orghe kelate, kawe orghe Johor.

roti2,jgn.le bensi kita. Akan dtg.dpt.le tu. Aircond x pasang lagi,tngah sibuk bercuti nih..

intan,I berserah je pada takdir,chewah!!..Anyway,thx.

lollies,waah,org.prtama masuk prtndingan nih.O.k,kena tgu sape yg.menang ye! Si gendut oren tu mmg.comel,sayang kalu dimakan.

inilah saya,limau tu mmg.comel cam inilah saya,hi..hi..timakasih krna mghntar penyrtaan,kita tgu ye!

moshi2,ala pendeknya penyertaan tapi lain dr yg lain tuh. Akan dinilai juga,tgu ye!

kak sya pula camne? Msti prnah menang apa2 kan? Anyway,thx :)

cikdinz,betul,serius,hantarlah.

intan,timakasih krna mentag saya.Akan diusahakan selepas balik bercuti nnti

GM,seswai gitu,akan dinilai ye!

13may,buleh menang ke tak,kita tungguuu!!...

mulan,alamak! Tag yg.sama ke nih?

Sastri said...

i've never been lucky in lucky draw or competition... joined a few but never won anything... and finally, i gave up...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails