Pages

Wednesday, March 07, 2007

Crafts

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan pelbagai barangan kraftangan dari seluruh Malaysia di EKSPO KRAF KEBANGSAAN 2007 yang akan berlangsung pada 6hb hingga 18hb Mac 2007. Batik, songket, seramik, ukiran kayu dan macam-macam lagi boleh dibeli dengan harga berpatutan. Inilah peluang anda untuk menambah koleksi dan mendekorasi rumah dengan pelbagai barangan kraftangan yang menarik dan yang paling penting, ianya Buatan Malaysia! Pameran berlangsung di Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Jalan Conlay.

~ Gambar-gambar hanya hiasan sahaja. Ini adalah pesanan khidmat masyarakat daripada GobokLama, hi..hi..

33 comments:

Leeds Al-Malique said...

pesanan khidmat masyarakat tuuuuuuuuu! ekekekke leh aa gi shoping2 brg kraf ni :D

kc said...

mahal pergh beli barang kat situ. sapa punye pasu besar yg ada mcm pitcher plant itewww?

Qisst said...

leeds,ya,inilah masanya nak mendekorasi rumah baru leeds tu. Asyik shopping kat Ike@ je,takde variasi le,hi..hi..jgn.mare..

kc,mahal kalu masa2 tak sale. Sekarang tak kut? Pasu besar tu made by 'Kilang apakenamaentah', tapi kat umah qisst ada agak!

.:HalogAmora:. said...

wow! should go here one of these days. thx 4 da info qisst.

13may said...

hahha....cayalah!!!

blackpurple said...

Gerobok ada tak kat sana..? :D

kakLuna said...

sejuk je dok umah tu ...tido pun sodap..:P

Sastri said...

Qiss... err... nama ni sama dengan nama my cousin yg baru masuk darjah 2... kite dah jawab tag awak...:D

Kak Elle said...

qisst wrong timing lah should be during the CNY bolih I singgah and I minat dgn handcraft.

Dad of Four said...

I went last year and bought some stuff for my wife from tauke tembaga Hj Yusof from Kuala Kangsar - cake tins, jelly slicer yg zig zah etc....Amazing masih dibuat lagi hand-made! Worth the visit!

Lollies said...

gambar hiasan itu sangat menarik.

Qisst said...

halogamora,welcome,happy to do that :)

13may,caya lah tang mana tu?

Bp,haaaa...tu kena carikle. Mana tau bole jumpa GobokLama sendiri kat sana?

kakluna,rumah tu kalau tak salah kat Melaka,my student dok amik gmbar utk.research..

sas,salam utk.qiss itu..anyway,thanks for being a good sport!

kak elle ada kat sini ke masa CNY? takpe, next year bole dtg.lagi.

dad of four,saya pun ada beli barangan drp.Hj Yusuf tu.Tahun ni ada lagi tak?

lollies,credit to my student yg.bagi kebenaran utk.mempublish gambar2 tu di GobokLama,hi..hi.. dekat sana takde kraf2 menarik ke lollies? Tlg.carikan info bole? Especially ceramics or pottery. Thanks in advance!!..

gina marna said...

selamat pagi...best jugak nih. leh wat rombongan cik kiah..hehe.

anyway, gina dah jwb tag itu...:)

Qisst said...

GM,selamat pagi juga! haa..datangle cik kiah,jgn.tak datang. Thanks to you juga kerana sporting gitu.

Helena said...

qisst, tapak Kompleks Kraf Jalan Conlay tu was my home before. Mula2 the house ada, dijadikan Muzium Kraftangan dalam kompleks tuh, then after further renovation, they abolished the house (sob, sob)Stayed here for 2 years (rumah kerajaan) and went to school across the road - BBGS..... hmmm kenangan tuh....

Teringat lagi belakang rumah tu ada sungai kecik.... banyak pacat kat situ....

Qisst said...

helena,sejarah tu...ada simpan gambar2 lama tak? bole jual tau! ada sungai kecik lagi? dah hapus kut sungai tu. Itula kan namanya pembangunan yg.menuntut pengorbanan,ish..ish..ish...

Kak Lady said...

Heheheh...siap ade pesanan lagik...tapi rumah tu nampak cantik dengan seni binaan lama...

moshimoshi said...

memang sangat menarik gambar-gambar hiasan tu. rumah tu sangat comel. it looked like a model house at one glance. tengok pokok baru tau rumah betul.

Qisst said...

kak lady,pesanan khidmat masyarakat ke tu? hi..hi..

moshimoshi, rumah tu mmg.comel mcm.rumah2 lama kat Melaka kan?qiist tak minat dgn.umah 100% kayu,redup tapi gelaaapppp....

Dad of Four said...

Not sure lah sebab belum visit lagi.

maklang said...

cantek pokok periuk kera tu. kalau ada nak cuba tanam kat rumah pulak..

MULAN said...

lorr... bila la dapat pi ni.. awat tak buat masa summer holiday?

Qisst said...

dad of four,ok thanks

maklang,periuk kera ada macam2 spesis.Kalau umah maklang sesuaila tanam sbb.ada kawasan luas yg.boleh dibina greenhouse utk.spesis pokok2 ala2 mengada ni..

mulan,bila summer holiday tu?

MULAN said...

june-august.. time tu coti panjang..

moshimoshi said...

gelap boleh pasang lampu banyak-banyak. but wooden houses especially with lots of trees like that are so pleasant to sleep in. unlike brick houses that requires air-conditioning all the time. but you have to bear with the mosquitoes lah, :D

p/s- tima kacih present tadi ye. terlupa lak nak pass tq note.

Qisst said...

mulan,oooooo...so you balik Msia la dat time?

moshimoshi,btw the opisboy tu sebenornya anak sedare qisst,syafiq namanya,ha..ha..
setuju dgn.wooden house & brick house itu.

moshimoshi said...

and did he comment anything about me? the good ones please :D

Qisst said...

moshi,he said he's definitely younger than you,hi..hi..

Mr PenyuBiru said...

komen ini hanya hiasan saje,takde kena mengena ngan n3 nih.hehe.. aku suke kraftangan,tapi tangan aku terlalu keras utk menghasilkan kraftangan sedemikian.bagi sesetengah orang hasil kerastangan ku adalah seni.

cikdinz said...

my sis adalah pegi pasal dia amek course seni.
ada mcm-mcm kata nye...

Mama Rock said...

was there and some boys from batu pahat influenced us to get the wooden box for our small humble biz :)

Qisst said...

mr.penyu,humblenya..Tunjukla hasil kerastangan you dlm.blog nnti ek?

cikdinz, sape nama adik,amik course kat mana?

mamarock,gerai Batu Pahat? Jual apa ye? Thnks for comin :)

~inilah saya~ said...

cantik...sangat cantik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails