Pages

Monday, April 30, 2007

Balas dendam...

Ceh,suspen jek,hi..hi..

I have to do some work last weekend at Perak. It was very kind of my hubby to bring us to this island after I finished working. In short, we had a whale of time splashing in the water, what more, with less people around.

















We hit the beach at 8.00am, when it was still drizzling. See the rainbow at the back? I told you, no people!!!

















The water was not super clear at this season but compare to the previous visit south bound,this was one of the best we can get so far. Seronoknya bermandi-manda!!
























Senyum takut naik speed boat.

















He was the happiest!

Semoga keacntikanmu kekal terpelihara selamanya...

28 comments:

Intan said...

qisst, sad but true, the rich gets richer, money makes money and etc...

anyway, we better have a good time while there are still free things in life, right? mana tau, bila masa anak kita, semuanya dah lain.

waa, tengok anak u dlm kolam renang tu jeles bebenor!

ILA said...

WAHHH...best ahhhh d environment..
mana tempat nieeeeeee????
(lantas b'sedia utk catit nma tmpat tersebut.cepat habaq!!!tak sabor nak tau nieeee..hehe)

Kaklong said...

salam,

subhanallah..cantiknya tpt ni. eh, kaalu tak de org, mmg nak mandi gak puas2 :D

nak buat camner Qis, depa yg dah kaya nak lagi kayala...kita org biasa ni gigit jari ajelah nanti..

KAMATO said...

tu la, bila dah kaya mudah nak tambah kaya.... apa pun cantik tempat tu...

TedungS said...

yg kaya tu kita bg can dia dok kat atas lg bertambah kaya. cantik pulau kat mana tu?

Kak Lady said...

Cantik sungguh tempat tu qisst...ye lah...kenapalah semua tempat nak dibangunkan...biarkanlah tempat2 yang aman begini untuk mereka yang tak brapa berkemampuan untuk menikmatinya....

Jeles tengok orang tu dpt jenjalan ngan famili...mandi manda plak tu...tempat cantik lagik....hehehhe

Kak Elle said...

qisst where is this place?nyaman nampak tempat ni.

ni lah kalau dah banyak sangat $$ nak di cemar tempat yg nyaman kan?

Sastri said...

wow... lawa sungguh tempat tu... kat mana tu? bila duit dah byk, tu yg depa rasa boleh beli apa ja kot?

moshimoshi said...

eh, why the sea is green? camera trick ka?

aku le said...

ko pegi mana ha sipottt???ko naik speed boat lagi ek??dah lupe apa mak kata???jaga la kooo...aku ngaduuuuu!!!!

izafiza said...

woit tmpat cantik pun nak rahsia ke.. kalo laut hijou tu kat pangkor la.. tak balik kampong?

MINAH CELOTEH said...

such a beautiful and scenic place nak buat redevelopment?!! Tak paham2 pasal conserving nature ke...

Helena said...

rasa nyaman jer tempat ni..... kat mana yek?

Leeds Al-Malique said...

kat manaaaaa ni??

nak pi jugaaaakkkkkkkk!!

pi honeymonnnn yeay! ekekekekeh!

blackpurple said...

wah..seronoknya bercanda di tempat sebegitu ek. Tengok gambar pun dah boleh agak macamana damai dan syahdunya tempat itu... :)

MULAN said...

in 5 years time agaknya, mana la lagi pulau2 yg tidak tercemar nanti.. pulau mana la yg masih bisa menyajikan keindahan semulajadi... laut & darat?? pprrgghh.. apa lagi depa nak buat tu??

DJINSAKTI said...

orang pergi laut dia pun pergi laut..ish .. awak snokeling tak ? makan sotong bakar tak ? hehe

13may said...

wah! best best:)

kakLuna said...

where is de lenbow?
where?where?cannot see lor..
haiya dont pray pray ha.. :)

Lollies said...

kat mana ni sebenarnya?

goboklama said...

intan,doakanlah semoga apa yg.mrk rancang tu tak jadi,amiinn...Jeles yg.kat dlm.kolam tu? Mak dia pun sama jeles,last2 terjun sama,itu pun tengok kiri kanan dulu tunggu takde org,hi..hi.. :)

ila,kat Pangkor jek tu.

kaklong,kat Pangkor pun kena tengok musim,kalau musim cuti org.ramai,airnya takkan secantik tu. Betul tu kaklong ttg.status tu,qisst setuju.

Kamato & Tedungs,bagi can org.kaya dok atas? supaya boleh prmainkn org.bawah? Pulau Pangkor je tu..

betul tu kaklady,qisst tengok kat Pangkor tu dah baaaanyaaakkkk... tempat penginapan,itupun tak cukup lagi? BTW,percutian ni tak dirancang tapi gumbira juga akhirnya :)

kakelle, maila cuti2 Msia kat Pangkor.

sas,bolela catat dlm.honeymoon list tapi pegi yg.kat Pangkor Laut le :)

moshimoshi,mana ada camera trick,mmg.laut dia ijau sungguh,qisst pun trtanya-tanya mengapa.Nak kata reflection,langitnya biru,pokok pun jauh,micro-organisma dlm.laut tu kut?

akule,hekeleh...jeles la tu! Best tau! Dah selamat pun,ngadu la,hi.hi..

fiza,ko musti dah biasa pegi sbb.tu dpt agak kan?

minahceloteh,mmg.tak paham,harap2 tak jadi..

helena,kat Pangkor je tu.

leeds,kat pangkor je,bolela honeymoon nnti,dkt je dgn.Perlis tu. Tapi leeds pegi Pangkor Laut le. Class sket.

BP,mmg.seronok brcanda,kalau ramai org.qisst takkan terjun laut..udara pun segar je..rindu lak kat pangkor.

mulan,entahlah...bak kata intan,mari kita enjoy sementara sumer ni masih ada lagi.

djinsakti pi mana? Tak snorkeling pun,makan sotong bakar segera jek :)

13may,mmg.best! kat Penang ada tmpat cam ni ker? ataupun dah abih trcemar?

kakluna,kalau takleh nampak itu lenbow maknanya...jeng..jeng..jeng.. don't pray pray haar.. :)

lollies,kat Pangkor je tu..dah balik sini ke?

Roti Kacang Merah said...

Qisst,

nah, you're next for "First Love To Tell"!!! heh heh heh heh

kc said...

cantiknyer tempat nih. saujana mata memandang...syiok!

can u swim ah gobok?

gina marna said...

bestnyerrr...lom sampai lg Pangkor. p swimming besh nih

goboklama said...

rotikacangmerah,alamak! Ni yang susah nih,nyesal lak suruh buat ari tu. :)

kc,gobok mana boleh swim,tenggelam nanti! abih reput kayu gobok tu, hi..hi..

GM,belum sampai lagi? jom ler!

Mama Rock said...

now that i see your pictires, i am sooooo looking froward to our escapade to cherating in june...though tak sama la like the beach you had there, tapi boleh la jugak :)

goboklama said...

mamarock,takpe lah,janji kita holiday dgn.family trsayang,kat mana pun tak kisah kan? do enjoy yours!! :)

cikdinz said...

kalau pulau yg you pergi tuh dorang tak protect, jahanam habeh pulau tuh....

bila kita zalim pada semua ciptaan tuhan, maka kita akan dapat balasan nye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails