Pages

Monday, May 21, 2007

Pari-pari...

Arif found 11 hermit crabs of different sizes during our short holiday at Pangkor last month. As usual,we were strolling along the beach,looking for 'free souvenirs' to bring home...

"Arif,tu lagi satu yang besar"

"Mana Ma?"

"Tu,yang tengah berjalan tu,cepatlah,dia nak lari dah!"

"Eeeiii,takutla nak amik,besar sangat!"

"Apala Arif ni,amikla cepat!"

"Yelah,yelah.."

"Aikk,apa tu Arif? Ops belangkas! eh bukan! Eeeiii ikan pari-pari! Ikan pari-pari!"

Arif jumped to his feet and at the same time dumbfounded.

"Apa ikan pari-pari Ma,ikan pari lah!"

"Haaa...betul lah tu,ikan pari,besorrr!!!" at the same time 'malu', hi..hi..

That was the previous entry which went missing last time. I miss my blog! Thank you for all the suggestion and advice given to me as to salvage the blog from going deaaaaadddd.... I almost delete it after all attempts to revive it failed. Alhamdulillah it is okay now. Yeayyy!!!!

15 comments:

Kaklong said...

salam,

oh..baru tau citer sebenornya..

tak sempat tangkap gambarnya ke?

Roti Kacang Merah said...

ish, boring sungguh hidup beta sepanjang ketiadaan tuan hamba, isk.

ok ok cepat cepat love story cepaaaaat.

heheheheheeee

Kak Elle said...

welcome qisst:)tentu sekali rindu...pari-pari tu kalau di bakar sama cili sedap deh....hehe

sYaNa said...

yey yey! welcome back :o)

goboklama said...

kaklong,timakacih di atas keprihatinan kaklong. Manalah sempat diambil gambarnya,pari tu macam terbang je dlm. air :)

rotikacangmerah, timakacihla kerana merindui beta,hihi... ooooooo...citer itu akan kuusahakan A.S.A.P!

kak elle,timakacih,timakacih. Pari bakar mmg.sodap tapi kalu makan slalu, naik muak ooo.. :)

syana,thanks for dropping by, and yes,I'm sooo glad to be back!

ILA said...

qis,alhamdulilah..akhirnya bley guna kmbali yr blog..yeahhhhh!!!ila tumpang gembira.
ohh..kat P.Pangkor yeakk...
how can ikan pari2 bley t'dampar kat pantai yeakkk..???
so curiousssss lahhhh~~

eerr..qis,ila & fly tgah rancang nak gi cuti2 m'sia,cuba habaq sikit,apa best kat P.Pangkor nie??

goboklama said...

ila, timakacih kerana tumpang gumbira. Betul ikan pari sbb.kita nampak dia mengepak. Dulu pun abang pernah pancing sekor kat tepi pantai. Ikan pari ni suka dok kat teluk, dekat2 dgn batu.

Pangkor paling best masa bukan musim cuti skolah. Airnya jernih semacam. Kalau ramai org.airnya cloudy. Antara aktiviti kat sana, island hopping naik speedboat, snorkelling, naik banana boat, lawat tempat2 bersejarah, lawat industri kudapan makanan laut dll. Qisst rekemen ila pi Teluk Nipah sbb.kat situ qisst rasa paling cantik. Cari pantai yg.ada banyak abandoned shoplots. Selamat bercuti!

Intan said...

so that's where you've been!

i've been to pangkor once, but for only a 2-nights stay, it really felt too short!

goboklama said...

intan,yes,it was sooo..much fun yet too little time...

MULAN said...

sini susah nak dapat iakn pari. eeiiyy.. dapat bakar, cicah air asam, sodap tu... yullmmm...

13may said...

dulu selalu kena tibai ngan ekoq pari...pedih betoi...hahha

MINAH CELOTEH said...

oooo pari tu...ingat kan jumpa si pari pari.
I went to pangkor sekali, tak amik pics...lupa macam mana tempat tu

goboklama said...

mulan,kat sana ada ikan apa plak? mesti yg.spesis takde kat Msia kan? sodap tak?

13may,biar botol? zalim tu,tak tepon telidera ke?

minahceloteh, Pangkor dah lain,teralu banyak pembangunan yg.tak diperlukan kat sana,kekadang naik meluat plak tengok. Sebab tu kami tak brmlm di sana lagi,kalu nak pegi,balik hari saja.

Sastri said...

ooo... ini laa citer pari-parinya... :D

glad that you made it...

moshimoshi said...

yeay baru bole submit balik. ingatkan dah nangis tobat takmo update dah!

you've been reading/ watching/ imagining too much fairy tales, hehehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails