Pages

Tuesday, June 05, 2007

Kelate..



















Kami balik Kelate kerana ada hal-hal yang perlu diuruskan. Kali ini, Ucu Oyaya ikut sekali, nak jenjalan katanya. Alhamdulillah, masa kami pergi dan balik, kereta kami tak sangkut dengan jem yang melekit-lekit, cuma di hentian saja yang macam pesta.

















Di Pantai Melawi, airnya putih jernih, 'crystal clear', macam tak caya Malaysia masih ada pantai sebersih itu. Sekali lagi bermandi-manda sambil snorkelling walaupun yang nampak cuma ikan kecil, tapak sulaiman dan si umang-umang...





















































Chalet di Pantai Melawi, murah cuma RM40 sehari
















Qisst meninggalkan jejak

















Bot di Tok Bali

















Arip amik angin

















Sekali lagi lalu Cameron, sampai dah tak terliur tengok strawberry, rasa macam nak makan cactus pulak.

Itulah cerita Qisst masa cuti. Walaupun bukan kat negara orang tapi yang penting semua happy. Walaupun ada kerja, hubby Qisst akan sentiasa pastikan yang kami anak-beranak dapat bersantai juga. Sambil menyelam sambil minum air, barulah hidup tak dibebani tekanan, betul tak?

21 comments:

ADIEJIN said...

tolong email kan kopok dan ikan kering.

kakLuna said...

betul cantik la pantai tu...rasa nak mandi2 laut pulak musim2 panas nih :P

moshimoshi said...

memang cantik beaches in east coast tak macam kat west coast.

so, pi kelate tu sebab hubby kerja la ye?

Sastri said...

waaa.. cantiknya... bestnya daoat p berehat di tepi pantai...

aritu, masa pergi The Curve, nampak la orang jual strawberry, sepaket rm4... nak beli tapi terfikir lak, kang masam, membazir jer... kaktus tu pun nampak menarik... :D

Mama Rock said...

jernihnya air...
oh, qisst pun lalu cameron ya? mama was there lat weekend but it was too packed, so tak berapa enjoy. now back in KL and will do things with the kids here. nak keluar kl takut jam!

goboklama said...

adei jin,ambo doh emel doh,hahaha..

kakluna,mmg.best sbb.tak rasa panas dlm.air,bila kuar baru nampak hitam & kedut2 kulitku,huaaaa....

moshimoshi,kampung hubby kat kelantan tapi at the same time ada kerja jugak.

about the beaches at east coast,sebelum ni tak pernah jumpa pulak air laut secantik nih,musim kut?

sas,strawberry kat cameron pun masam,kawan qisst yg.ada ladang kat sana kata,buah2,bunga & sayur2 yg.jual kat sana sumernya gred c ke bawah, gred a & b dah dihantar ke pasar raya/eksport. Kesian kan org2 yg.beli kat cameron tu? (termasukle saya,hu..hu..)

mamarock,qisst selalu lalu sana kalau balik kelantan. Mmg.tak syok kalau musim cuti,nak ambik angin pun tak lalu kan?

aku ler.. said...

aku reti terapung...ko tak reti!!!hahahahahahha!!!!

13may said...

sambil menyelam minum air...nanti perut penuh air...teruih tenggelam..kan susah...

lenkali menyelam kena tahan nafas...hahha

MINAH CELOTEH said...

ish...amik gambar bwh pokok kelapa. Pakai topi keledar tak?

goboklama said...

oyaya,yelah tu,macam paus trdampar ada ler.. :p

13may,mmg.le menyelam kena tahan napas wak,tapi kalau kat laut minum air,kembung perut sakit tekak dibuatnya heh!

minah celoteh,kita pandang kiri kanan atas bawah dulu sblum duduk. Takde kelapa kering bole lah :)

gina marna said...

bestnyer jenjalan...tringin nak ke Cameron Highlands, lame dah x ke sane. asik keje je Qist..ni pun sempat bertenet kejap..every weekend bulan ni G keje...huhu stress

goboklama said...

sabar G, sabar...

Roti Kacang Merah said...

eiii ni tak sabar ni nak pi cherating esokkkk *doa doa doa jadi pergiiii*

blackpurple said...

Suka gambar-gambar itu. Hidup dan bercerita!

Erk..Meninggalkan jejak ke meninggalkan selipar? :)

Entah bila nak ke kelantan agaknya......

Helena said...

Bestnya tengok pics.... Helena plan nak pergi Kelantan in our next trip..... Murahnya chalet.....

goboklama said...

rotisedap,oooooo...nak gi honeymoon lagi yek? ;p

BP,thanks for the comment. Sama la tu tinggalkan slipar & jejak skali,heheh.. Jomle ke kelate,kita org.johor pun bole jatuh sayang kat kelate kalau dah pegi sekali (sbb.bole shopping sebenonya) :)

helena,qisst tolong promote kelate nih,hi..hi.. Sambil makan angin bole gak shopping,murah2 brg.kat sana. Chalet tu chalet kampung je, ada 1 bilik,1 bilik air & ruang tamu,besar & murah kalau nak dibandingkan dgn.tmpat lain. Cuma prjalanan ke KB ambil masa 1/2 atau 1 jam,leceh sket..

MULAN said...

memang betoll... mana2 pi pun, malaysia la paling best..!!!

Kak Lady said...

Selalunya kalau cuti panjang...dan musim perayaan...kat R & R maner2 pun macam pesta...nak buang air pun kene beratur...eiii...malasnya

goboklama said...

mulan,bila balik coti?

kaklady,qisst sanggup tahan sampai umah drp.beratur guna tandas yg.belum tentu trjamin kebersihannya,eeeeewwwww!!!!...

Anonymous said...

Kawe pun ssera nak gi ppati melawi. NNapak mace comel. Hok sebena nyo kawe lamo sungguh tok gi bbacok ni. Bakali berubah belaka doh.
-Ore kelate tulin

Anonymous said...

Kawe pun ssera nak gi ppati melawi. NNapak mace comel. Hok sebena nyo kawe lamo sungguh tok gi bbacok ni. Bakali berubah belaka doh.
-Ore kelate tulin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails