Pages

Thursday, September 20, 2007

7 Ramadhan...(updated)







Last Thursday, 13th September, we went back Kelantan (again?) unplanned. Visiting BIL who had been hospitalized for heat exhaustion. He, with his big bulky body, went weak after going cycling at scorching noon (siapa suruh!). Luckily, they rushed him to the hospital, the doctor said he'll be in a stage of comatose or hilang ingatan if late by 1/2 hour. He's ok now.


Arif before 1 Ramadhan

Hutan Bandar, Johor Baharu, 12th September

Today, Arif is still experiencing fever & allergic reaction (body rash so bad,pity him), even after seeking opinion from 3 *4 (updated) doctors *sigh*. 25th Sept 07. He's ok now


"O Allah, on this day, help me with its fasts and prayers, and keep me away from mistakes and sins of the day, grant me that I remember You continously through the day, by Your assistance, O the Guide of those who stray".

26 comments:

ah kim said...

Salam.

Kesian sama itu Arif ho! Nyangan lupa kasi makan ubat la ho!

MULAN said...

hope arif & yr BIL semakin sihat..

banyak dugaan bulan puasa ni kan..?? sabar & redha...

moshimoshi said...

oh! ini post orang sakit banyak. apart from those usaha, doa je lah apa lagi nak buat? but heat exhaustion tu i thought sportsmen or trekkers je yang kena sakit camtu...

butaseni said...

saya tolong doa sama ok.:)
wahh batik klate.ke nganu?

goboklama said...

ahkim wo,wa sulah bagi makan ubat wo tapi tamau baik wo, how come eh?

mulan,sedang cuba memujuk hati ini,huhu... :(

moshimoshi,ya,ya,sedang berusaha nih. Bro tu x cukup stamina tapi cuba berlagak cam sportsman, nak cycling jauh2 sbb nak kurus badan. Nah,sekarang dah x payah training, kurus sket sbb x lalu mkn,heheh...

goboklama said...

timakacih butaseni!!

batik moden tuh :)

Kak Lady said...

Qisst...moga ariff akan segera sembuh...kesian dia...dan semoga BIL akan bertambah baik...larrr...tgh2 hari buta cycling?? ...heheheh...macam2...

cikdinz said...

skang kan musim panas. kenapa sibuk nak dok kat luar umah..
harap ok semuanya....

goboklama said...

kaklady,harapnya begitulah,kalau tak,kurang ensemlah dia raya ni,badan penuh berbirat bintik2,heheh... syian :(

cikdinz,BIL kena tu masa belum puasa,heran jugak tengah2 hari buta rajin lak naik beskal :0

Kak Elle said...

qisst after kak elle dapat heat stroke twice skg tak berani ke beach on a hot day lagi...it was a terrible experienced tau...how the body just go limp and the sweat non stop...worst bila all the adrenaline starts to pump so fast....my heart just can't take it!!Hope your BIL dah pulih kena minum air byk2 tu...

Lah Ariff dapat allergy?wow whats from?semoga cepat sembuh untuk adik ariff:)

goboklama said...

kak elle pegi beach hari panas? beraninya... Itulah org kata,kalau tak kena tak tau,betul tak? samalah cam bro tu,take risk w/o thinking straight.

Arif tu allergic kat apa,tak tau la qisst. Semalam baru bawa jumpa doktor yg ke-4,harapnya surutlah lepas nih...

Mak Su said...

kenaper macam tu? dia nak gi ke kedai ker? semoga BIL tu cepat sembuh, dan semoga Arif pun lekas lega ya...

pB said...

Salam...

pB doa agar BIL sehak doh loni..

Wah..poso poso kelik klate ..
Best tu ..
mache mache buleh makae

Lollies said...

woo sampai boleh hilang ingatan sat

goboklama said...

maksu,kalau pi kedai takde la cam tu skali,dia exercise,cycling jauh2 kononnya nak kurus,kuikui... tengah panas buta lak,camno tu?

PB,mmg beh dapak poso kat kelate, meraso loh makae ayae percik kelate hok kaler putih tuh,sedak!!!

lollies,hari kena tu pun dah tak ingat apa dah,nasib baik la tak permanent, nayo!

13may said...

mcm kelam kabut ajer tulis entri nih...hehhe

moga mereka semua cepat sembuh :)

Sastri said...

cian Ariff... hope he gets better soon...

err... sas ni chubby sampai my aunts suka cubit pipi ni tau... :p

goboklama said...

13may,lebih kurang begitulah :)

alhamdulillah,hari ini kedua-duanya dah beransur pulih,tq..

sastri,akan kucubit pipimu itu bila kita bertemu,hihi... sediakan pelindung pipi ye! ;)

Leeds Al-Malique said...

get well soon Arif!

:)

gina marna said...

semoga Arif bertambah sihattt...makcik ni lmbt cr berite..huhu :)

blackpurple @ jowopinter said...

Kesian Ariff..

Mana gambarnya..? Tak boleh muat naik lagi...?

goboklama said...

leeds & Gina,Arif dah sihat dah,tq :)

BP,he's ok now,don wori. Biasalah pc hampeh ni tak diupgradekn lagi,takleh la nak upload gambar2 :(

kc said...

isk isk...ni la namanyer takde keroje carik keroje..ahaks!

goboklama said...

kc,betul tu! :p

Kak Lady said...

Ariff dah okay?...Alhamdulillah....

Alam Setia said...

emm... berpuasa di kelantan sesuatu yang berlainan dr negeri2 lain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails