Pages

Friday, January 23, 2009

Suatu hari di hari Jumaat..


Rutin mengaji setiap hari kecuali hari minggu,hari Jumaat baca Yasin. Pukul 5 pagi dah kejut, ado la 15 minit baru bangun, mandi-mandi, mengaji, pastu pegi sekolah.


"Ngantukla Maaaa...."



Sebab taknak bagi dia tido lagi & sebab dia taknak pegi sekolah (ada merentas desa), Arif kena denda basuh kolam (kecik ajo) ikan.



Latte & Mocha, selalunya kat tempat kerja, bawa balik sebab kolej takde orang, semua cuti raya Cina..




Dah siap ke?




"tak penuh lagi la Maa..."


Ini ajo lah yang tinggal..




Woi,abih kerusi buruk aku tu!! Soya ke Soya cincau nih?

Malam ni nak bertolak ke Kelate sampai Selasa, pastu sambung cuti kat umah, malas nak berjalan-jalan masa cuti panjang nih, semua tempat jemmmmmm....

Ke mana anda semua?

12 comments:

Sastri said...

kiut la arif ni... nak cubit2 je dia rasanya... gerammm... grrr... :p

sas pun tak ke mana cuti nih... nak balik kampung, ari tu dah cuti panjang... segan nak mintak cuti lagi...

sunshine said...

hehe..bagusla arif ni..

NJ@goboklama said...

sas,dah cubit utk sas,tapi mama dia kena cubit balik, ouchh!!

sunshine,tx 4 comin, wow,cantik2 gak brg dlm kedai tu. Yoohooo,sesiapa nk beli pearl, dtgle ke blog http://www.sunshineshop80.blogspot.com/ :)

D said...

wow! I'm impressed that you can make your son mengaji in the morning before going to school!!! Must do, must do too!!! Selalunya mak dia je la yang boleh, dengan diorang asyik nak ambik extra 5 mins jek... ;)

Tokyo BLUE said...

tomelnye tucing2 dia... hehehe wahhh balik kelate.. saya pun patut balik klate tapi tak jadi. my family je pegi..

hehe.. wahh gigih betul bangun awal ek.. heh

Mak Su said...

mintak2 baby w pun cepat boleh baca, nak tulis notis macam tu gaks :)

KC lah who else said...

coti raye cino takde ke mano-mano pun...duk umah jer lipat baju (satu minggu punya stok) pehtu buat air liur basi sekole...orait tak?

WanHidayat said...

Salam...arif yang chomeyyyy dan rajin....

Hehehe....mcm mana cuti di kelate....seronok tak???

Butaseni said...

hehehe comey.
salam cik kak,lama tak jenguk sini.
moga bahagia.

NJ@goboklama said...

D,alaaaa...itupun jenuh nk memujuk,kekadang, mak dia je yg excited,dia madang nguap je,huhu..

TBlue, laaaa...tak merasa jem kat Kelate la awok,hihi..

I'm a morning person TB,dh besa bangun pepagi :)

Maksu,amboi kejamnya ibu. Tapi best gak kalu baby tau baca & tk nangis je kacau ibu dia kan? :p

Kc tu standard la tuh.... :p

Dayat, seronok!!...shopping,wakakakaka!!!

Butaseni,wahai kembarku,mengapa lama menyepi nih? Moga2 Butaseni tk buta & sukses selalu :)

MULAN said...

waahhh.. seronok kan cuti2... kesian arif kena denda, pastu pulak tak leh join mama & ayah dengkur time2 cuti..

marathon dengkur anak beranak la.. 3 orang sekaligus until 8am.. he he..

jacker said...

beat888
rain666
box111
art007
ari002

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails