Pages

Sunday, February 01, 2009

Kelate lagi...

Pelan asal cuma 3 hari di Kelantan, tapi terbabas sampai 5 hari. Apa yang dibuat di sana? Seperti biasalah, antara aktiviti wajib iaitu tido, makan, dan yg paling penting, shopping!!!! Tapi sayang, lagi sekali lupa nk ambik gambor2 masa bershopping tu, kalau tak, bolela NJ promo kat blog ni. Lain kali ye?


Arif tiap-tiap hari nak memancing kat tali air nih, dulu tempat ayahnya berkubang.


Dapat gak sekor ikan akhirnya.


Pelik la ikan ni, kulit dia macam ular, eewwwww!!! Ada sesiapa tau nama ikan ni?


Dua kali pegi Pantai Cahaya Bulan utk ambik angin sambil makan-makan. Inilah menu popular kat PCB.


Pilih kak, jangan tak pilih.


Manih kae sikik muko tu dik, nanti laghi pelanggae..


Before,


After..


Dah kenyang, maghi kito ambik angin. Woihh!!! Peghut sapo tuh??
Malam tu memang angin kencang sangat sampai orang kurus bole melayang. Ombak pun tinggi sampai 2 meter, yang kecik tu hampir-hampir ditarik ombak sebab gatal sangat nak ke gigi air.

Bersambung di lain waktu....

14 comments:

Roti Kacang Merah said...

OPOCOT!!!!

tekezut akew, ingatkan AbgZul Alin yang ada kat PCB, rupanya peyut orang lain yea...hehe

maklang said...

memang kenyang betuk tu...menggelembong dah perut tu...kena sebab makan angin kat PCB..he..he..

cikMilah said...

salam sis,
bloghop frm KakElle.
Ouch.. ikan apa tu?
Salam kenal,
cikMilah
Penang

MULAN said...

kita pun nak pi la PCB jgk nanti, bulan 3 adik ipar kawin org p'chepa..

yeyy.. sopping2 lagi.. wakaf che yeh tu best kan..

Roti Kacang Merah said...

salam, salam, tumpang lalu, minta buat
tag ni, haaa. hehehe

kakpah said...

salam. bloghop, sampai sini. Ikan tu masa akak kecil-kecil dulu selalu akak jumpa kat sungai. namanya ikan tilan. tapi geli nak makan sebab rupa dia macam tu.

NJ@goboklama said...

Rotisedap,wahahahaha!!! Sama bulat eh? :)

Maklang,betul la tu,nasib baik tk demam je sbb terlebih makan angin,heheh..

CikMilah,timakasih dtg Goboklama,nnti dtg lagi ye?
Entahle, sy pun tatau apakenamanya ikan tu :(

Mulan,owwwhhh....best tu! Best shopping,wakakaka!!

Amboi rotisedap nih,sempat lagi? oklah, demimu aku rela ditag,hihi..

Kakpah,timakasih dtg Goboklama. Oooooo....ikan tilan. Yelah,rupa dia je dh mcm ular, camno nk makan? :)

Mak Su said...

wah masing2, bergaya ala-ala titanic ek.. :D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kelate kat maner?

KC lah who else said...

rupa macam belut...ke anak belut?

NJ@goboklama said...

maksu,ha'ah,gitule gamaknya,best woooo..makan angin,hihih..

crazybeautiful88,timakasih dtg jengah Goboklama,len kali dtg lagi ek? Kelate kat Wakaf Che Yeh,hometown me hubby :)

KC,bukae belut, mengikut kata kak pah,namanya ikan tilan,mmg tk pernah jumpa pon :p

gina marna said...

salam NJ...org2 kg gina panggey ikan tuh ikan poteng. byk kat parit sblh umoh mak...tp x penah mkn laa.

materials said...

kayak6751
flytian
sunce026
taishici
lvmeng565

Anonymous said...

ikan belida. elok bela dalam aquarium tapi kena aada tutup kalau tak dia lompat. good fish kalau bela dengan kaloi pun ok atau apa apa ikan lain.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails