Pages

Friday, March 06, 2009

Crab Soup revisited



"Mama, nanti beli ketam, Arif nak makan sup"


"Which one? Finger crab? Nak letak dalam instant soup?


"No, yang ada shell tu, Arif nak makan sup ketam dengan nasi"

"oooooooooo....." (scratching head, manalah aku nak kejar masa beli ketam, nak masak, dah le balik lambat hari ni, tak apalah, demi anak tersayang,kuturutkan jua..)


Tiga tempat cari tak jumpa ketam, terjumpa pulak pari gajah ni. Pakcik ni pun nak posing gak.


Jumpa gak akhirnya ketam yang dicari, kecik pun keciklah, janji ketam..


Hah,dah kenyang dah? Puas hati?




Teringat pulak peristiwa digigit nyamuk tahun lepas, bagaimana seksanya terpaksa makan sup ketam setiap hari disebabkan DENGGI.


Lepas makan sup ketam, abang ipar telefon, anak daranya masuk hospital kena denggi pulak... Patutla Arif terasa nak makan sup ketam,what a coincidence....


Hari ni nak kejar masa ke hospital pulak..




10 comments:

kakpah said...

kalau kena denggi kena makan sup ketam ke. Tak tau la pula petua tu.

besarnya ikan pari. baru naik laut?

vy said...

ketam

alaaaaaaaaaaaaa

sedapnya!!!!!!!!!

PARI tuh kat pasar mana tuh ?
tingin plak makan PARI GORENG / PARI BAKAR / PARI ASAM PEDAS MELAKA

mombloggersplanet said...

MomBloggersPlanet is having it's very first contest.Total prizes worth RM500 are available for grabs!Win Osim uVibe massager, Grobag and Luvable Friends products!

mombloggersplanet said...

MomBloggersPlanet is having it's very first contest.Total prizes worth RM500 are available for grabs!Win Osim uVibe massager, Grobag and Luvable Friends products!

Jiji said...

Thank You for dropping by@!~

Woot@!~



Ketam masak lemak campor nenas is my fav dish@!~


Nanti kita tuka tuka lauk la eh kat blog@!~

Jiji said...

Gobok lama i linked u up (tgh tambah koleksi blog ibu-ibu@!~

Sastri said...

waaaa... beruntungnya jadi arif... mama, walau penat, akan usahakan juga buatkan... dan nampak yummilicious sangat... :)

Kak Elle said...

eh ketam tu masak ngan shell dia sekali ke?

ashley said...

Saya suka ketam masak santan berlada...he he he..lemak berkrim ada manis, ada pedas..

Cumanya tak suka nak mengorek ngorek isinya dari kulit kulit tu...
Makan ketam tak boleh Supan santunnnn..he he he..

NJ@goboklama said...

KakPah,bila dh sakit terpaksa le cuba rawatan alternatif yg direkomen oleh org lain,walaupun tk dpt dibuktikn secara saintifik tapi itu kan salah satu usaha gak nak memulihkan diri kan? :)

Vimmy,pari masak kicap ada tak? ;p

Jiji,I'll link you soonest & thx! :)

Sas,nanti sas jadi ibu pun begitu juga. ;)

Kak Elle,kenape? Selama ni kak Elle masak isinya saja ke? :0

Kak Ash,cuba ketam masak kerutub pula,sodaaappppp!!!!

Mmgle makan ketam takleh sopan-santun, ngap-ngap-ngap jek! :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails