Pages

Monday, March 02, 2009

Live your Passion!! dan pemenangnya....

Dua hari berkampung di Annexe Gallery, Central Market kerana mengambil bahagian dalam pameran Arts Career Fair di sana. Selain pameran oleh USM, UM, UiTM, Aswara dll, ada juga persembahan seni, muzik dan forum perbincangan mengenai pembabitan seni, kehidupan, minat, cabaran dan kerjaya pengamal-pengamal seni seperti Sean Ghazi, Saidah Rastam, Kumar Karthigesu, Jit Murad, Anne James, Pat Ibrahim, Yasmin Ahmad, Lina Tan dan Beverly Yong.

Antara beberapa gambar yang sempat NJ ambil:

"Hello En.Sean, boleh saya ambil gambar?"
"Boleh,nak ambil gambar dengan saya?" sambil betul-betulkan seat..
"Eh,taklah,nak ambil gambar Sean sorang je.." (Nj harap dia tak kecik ati,hihi..)
What can I say, he's handsome okay! Unfortunately, he's leaving for Los Angeles soon & for a looonggg period of time...



Beli kak jangan tak beli!!!

regarding the history of Sean's earlier invlovement in art:
"I won't be here if not for my mum because my dad wasn't that encouraging in my involvement in art"
"why is that?"
"Malaysian lah, you know, art is not the field to 'cari makan' blablablaa..."
Kelakar tengok muka dia masa dia cakap "Malaysian lah", heheheh..

Pat Ibrahim, commentator dan juri So You Think You Can Dance versi Malaysia.


Bebudak dari International College of Music

*************************************************
Dan pemenang untuk 60 Earth Hour adalah KC dan EncikHanyaAkuSeorang. Betul juga kata mereka, kalaulah penjenayah tau perancangan semua orang untuk bergelap selama 1 jam pada 28 Mac nanti, macam-macam yang boleh mereka rancang untuk lakukan pada masa tu kan? eeeeiiii.. tattuuttt!!!!

Hadiahnya ialah 1 beg 'reusable' dari Jusco, semoga dapatlah mereka bershopping macam makcik nih. Harap-harap dapat gunakan selalu ye?



dan 1 biji mentol 'energy saving', harap-harap dapatlah mengurangkan penggunaan elektrik dan seterusnya menyumbang kepada kempen selamatkan bumi daripada pemanasan global ye?
Kepada yang lain-lain, harap anda mencuba lagi pada masa akan datang.
Senyum-senyum selalu!! :)



7 comments:

Kak Elle said...

qisstsaya peminta Sean....

MULAN said...

alaaa.. ceramics tu..!!!! geramnya..

kakpah said...

suka tengok muka sean tu tapi bukanlah peminat.

Mak Su said...

nak beg, santek.

Hanya Aku Sorang said...

tenQue NJ

terharu sgt2..ahaks..
xsangka khai pemenangnye.. ngeee

ape2 pon, thanks again.. next time buat lagi pertandingan yer.. pas ni hadiahnye percutian ke bali ker..hihi

NJ@goboklama said...

kak Elle,ye kerrr??? Naper tk cakap awal2? Bole qisst amik gambar banyak2 lagi & send to kak Elle. Tapi kan,dlm gallery tu malap je cahayanya,sbb tu tk clear,hampeh tul.. :(

Mulan,apa lak nk digeramkn dgn seramik tu? But thx 4 appreciating,jarang ada org yg appreciate brg2 seramik studio nih, mrk kata tak lawa lah,tak kelas lah...

Kak Pah, I'm glad he's not sombong :)

Maksu,okay,nantikan pertandingan akan datang! :)

Khai,amboi-amboi,over la pulak sampai nk tiket penerbangan tuh.. InsyaAllah, kalau blog Goboklama dah maju nanti, mana tau ada pertandingan yg menawarkn hadiah pelancongan pulak kan?? Tungguuuu ;)

KC said...

hahahaha....dapat beg recycle jusco ek? mentol pun dapat ek?

tenkiu so very much laa *senyum lebar sampai ke telinga*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails