Pages

Tuesday, March 10, 2009

Maulidur Rasul dan lain-lain..

12 Rabiul Awal 1430H adalah sambutan Maulidur Rasul yang sepatutnya dinanti-nanti dan diraikan bersama-sama sebagai mengenang jasa dan pengorbanan Rasulullah s.a.w yang kita sanjung. Tak cukup dengan hanya berarak sambil berselawat dan memuji-muji Allah s.w.t tetapi kita juga harus mengenali dan memahami sejarah, sirah dan keperibadian Nabi Muhammad s.a.w. sendiri sebagai panduan kepada kita dalam mengharungi arus kemodenan yang semakin mencabar ini. (petikan diambil daripada kuliah pagi di TV)

Mereka yang mengambil bahagian dalam perarakan di Shah Alam.


Comelnya adik-adik berbaju pink.


Tema sambutan Maulidur Rasul tahun ni.


Oooooopssss, pandanganku tersasar pula ke bas double-decker ni.


Ooooooh,rupanya ada promosi dapatkan tiket free ke London!


Siapalah agaknya yang dapat ye?


Tahniahlah kepada akak ni yang dapat 2 return ticket ke London. Senang aje permainannya, register nama, jawab soalan-soalan berkaitan Great Britain & AirAsia, tapi lepas tu terpulang pada tuah tangan anda lah, kalau dapat buka kunci (ada beberapa round) dapatlah tiket tu. Senang kan?


Masih belum terlambat untuk mencuba, ada beberapa sesi roadshow lagi di sini . Cubalah!!


"Mama.....Arif pun nak ke London...." (Arif keciwa sebab tak dapat buka kunci beg,hihi..)


4 comments:

Mr PenyuBiru said...

meriahnya sambutan. tapi tang promosi air asia tu cam tak kena ngan majlis je. kalu hadiahnya dapat buat umrah ke buat haji ke, make sense lah jugak.



ps : nnt aku siasat masalah ko itu yer.skang ade bz skit.

NJ@goboklama said...

Mr.Penyu,mrk wat promo yg kebetulannya terkena pada hari sama dgn sambutan Maulidur Rasul. NJ tanak le jadi hipokrit kan,bila dh terjebak, kenalah post juga,hikhik.. :)

aNIe said...

Salam maulidur rasul dari akak...

Macam2 promosi ade ye...

Sian arif...nantilah mak arif bawak pi London masa cuti nanti....hehehe

Jiji said...

Dimanakah daku ketika sambutan malidur rasul?

Diri sendiri:"tergolek atas katil dengan si Anis Manis"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails