Pages

Wednesday, March 11, 2009

Multifilla

Semalam pergi beli bahan seramik di sini. Pembekal barangan seni dan kraf yang terbesar (walaupun kedainya kecik) di Malaysia ini terletak di Taman Industri Selesa Jaya, Balakong.

Inilah kedainya, susah gak nak cari kalau tak biasa. Sila rujuk peta atau guna GPS.


Model daripada tanah liat kertas (paperclay)


Comel!!




Bahan-bahan untuk batik pun ada.




Bundles of felt fibre/cloth


Tali kulit


Home-made soap anyone?


Great for kid's project.


Nak buat party untuk anak-anak?




Materials for glass painting.


Cookies mould saiz XL pun ada.


Pelbagai jenis kayu untuk seni pertukangan/ukir kayu.


Pottery's tools.


Book section. A bit disappointment, sebab banyak stok lama.


Malaysian Office:
Multifilla (M) Sdn Bhd,
No 1, Jalan 2/2,
Taman Industri Selesa Jaya,
Balakong, 43300 Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.
Tel: 603-89613686, 603-89613658,
603-89613657
Fax:603-89613637
Email: mfilla@tm.net.my
Opening hours: Monday to Friday
8.30 a.m. - 4.30 p.m.
Saturdays
8.30 a.m. - 3.00 p.m.

Close on Sundays

Okeh, makcik ni penatlah, ngantuk lagik. Pukul 3 pagi dah bangun masak Nasi Briyani, Briyani Kambing, Ayam Tandoori, Dhal Terka dan Acar untuk lunch kat opis hari ni. Huarghhhhhh!!!! Ada yang tertidur masa meeting nanti ni... zzzzzzzzzzzzz.....




15 comments:

Sastri said...

mula-mula khusyuk tengok gambar tapi bila baca bab masak-masak tu, terus tak ingat nak komen apa pasal gambar-gambar dan yang ada dalam ingatan semua makanan yang akak masak tu... naaaaakkkkkk...

kakpah said...

NJ, tolong bagi kpah address kedai ni. Nak pegi la cuti sekolah ni. Banyak barang yang kpah minat nih...

Mak Su said...

comel2nya, kat balakong?

FAWA said...

kedainya kecik jerkan...tp brgnya....x hbis telek walau dah 2-3x pg...i suka quiling kt konter tu

FAWA said...

NJ...Dulu amik seramik ka?

A.D.A said...

Salam kak! Hehe, saya pun syok menghayati barangan2 dlm gambar tu tetiba baca aik, nasi briyani la, kambing la, acar la...fuhhh...trus tak tau nak komen apa dah!

Thanks. Kerana visit my writings :) komen akak saya sentiasa hargai!

NJ@goboklama said...

Sas,wakakaka!!! saja nak pancing tu,heheh.. Nanti kalau akak wat open house,silalah dtg umah ye? :)

KakPah, cuba klik http://www.multifilla.com/Contact.htm

map pun ada kat sini ;)

Maksu, dekat ke dgn umah maksu?

Fawa, ye NJ amik seramik. Fawa course apa ek? tahun bpa?

Bird,haaaaaa....sebab tu kena dtg umah,akak serve dgn air sirap bandung lagi ;p

Keep on writing girl!! :)

Roti Kacang Merah said...

eh awak ni macam anugerah Tuhan... alin BARU nak menanya around mencari tempat ni!!! saaaaaaaaaaaaaaaaayang ke awak! mwaks!

NJ@goboklama said...

rotikcgmerah,mmgle kita semua anugerah tuhan kan?? saaaayaaaaang ke awak jugak!! double mwakss!!

FAWA said...

fawa bdk textile...batch jul-96 till 99....

aNIe said...

NJ...macam2 ada kat situ ye...suka akak tengok...

NJ@goboklama said...

Fawa,awak junior kita,mgkin tk sempat jumpa kot? Akak grad taun 96.

KakAnie,kalau jenis yg gila kraftangan tu,berejam-jam dok kat situ,ralit tengok satu-satu brg. ;)

vy said...

NJ

alamak.Semalam anak terdelete sms laa. Tak sempat nak reply dah ditekannya DEL.
Bleh tak sms balik. Nak ingat no. pun tak sempat.
Nanti kutipan 2nd round insyallah saya usahakan. Yg ada ni dah distribute.
Jgn lupa yer SMS saya semula!
Cheers!

ashley said...

Nj,
Aku dah agak..Kakpah mesti sibuk mencari tempat ni. aku pun nak kena cari tempat ni!!

minat sama..ha ha ha..

Thank you Nj!

pendetageniuszs said...

salam..
kedai ni ade jual barangan seramik yang dah pecah x?
kire mcm sisa buangan la..
ade x?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails