Pages

Thursday, March 05, 2009

Satu hari di Tanjung Malim...

Menyertai seminar Studio Practise Research di UPSi, Tanjung Malim bersama-sama rakan sekerja. Sempat juga bawa mereka tour the so-called Pro+0n City aka ghost town dan makan-makan di Yik Mun .


Students UPSI yang dipaksa menyertai seminar,hihi.. Nampak boring je muka kebanyakan mereka.


Professor Jonathan Holmes dari Utas. Apo lah pakcik ni cakap,kekadang aku paham,kekadang aku tak paham, it seems that I swam in a sea full of words, dreaminggggggg....... Ada orang siap berdengkur dengan kuat lagi lepas lunch tau!

Bawa kengkawan melawat kedai pakcik nih, Pustaka Sanmin Sdn.Bhd. di Jln.Chong Ah Peng. Sangat menarik kedainya sebab ada banyak koleksi harta-karun peninggalan nenek moyang kat kedai nih.
Senapang mini untuk dijual. May, taknak beli ke? ;)
Terracotta warrior?
Treasure boxes they claimed had sailed across the Indian Ocean.
Tuan punya kedai yang ramah-tamah, En.Chong Chow Chung. Feel free to chat with him kalau terjumpa ok? :)

Pengarca terkenal tanah air, Ramlan Abdullah antara yang hadir.
Pelukis Jailani Abu Hassan.
On the way balik, terserempak lagi dengan kemalangan.

Education is learning what you didn't even know you didn't know.
~ Daniel J.Boorstin






8 comments:

Vimmi Yasmin said...

Yik Mun
Mee Hailam MeeHoon Hailam
UishHhHhhH !!
Nk kena kuar highway ni kalo nak balik Ipoh!
Kena g jugak Yik Mun!

NJ@goboklama said...

Vimmy,jika begitu,segeralah ke sana! :)

Butaseni said...

alo sis,kabare.
wah,u jumpa sifu i dulu,En jai.hehehe

Mak Su said...

pistol mini? best gaks tu buat collection

NJ@goboklama said...

Butaseni,aik bro, dah timbul ke permukaan air ke? Ingatkn nk duduk lama2 kat dlm submarine tuh,hihi.. En.Jai ur sifoo? patutla awak pun hebat gak.. ;)

maksu, wat collection takper,jgn wat tembak2 udah le ;p

ashley said...

NJ,
ada WHITNEY HOUSTON (the greatest love of all)..he he..macam NOSTALGIK ler rasanyer..

sebenarny nak komen pasal CM tu..dah sedap taip..terputus pulak..
CM tu tempat lepak sambil nengok orang melukis time 80an dulu..
he he
lepak 'berisi' tuuu..tuntut ILMU SENI!! smile..

.....suka tengok GOBOK!!

NJ@goboklama said...

Kak ashley,kan Goboklama, sumernya kena nostalgik laa kan?... hihih..

CM tu masih lagi jadi tempak melepak, siap ada busking lagik :)

FAWA said...

warghhh en jai pun ada, en ramlan

en jai...still the same ma...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails