Pages

Monday, April 06, 2009

Flea Market di Batu Pahat




Tiba-tiba aje hubby ajak balik kampung pada Sabtu lalu. Kemas apa yang patut dan terus bertolak menuju ke BP. Sampai dah pukul 10 malam. Kebetulan abang NJ satu family balik, jadinya, kami berborakle sampai kul 1 pagi. Esoknya pagi-pagi lagi dah ke pasar, sempat gak singgah di cawangan Pasar Rengit atau orang sini panggil Rengit Parade,hihih.. PR ni sangat terkenal dengan barangan 2nd hand yang kebanyakannya dari S'pore. Dengar cerita, cuma ada satu komuniti asli Rengit yang ada permit mengambil barangan terpakai dari S'pore dan menjualnya di sini, wallahua'alam (ada sesiapa yang boleh clarify, silakan)


Inilah lokasi PR, berdekatan dengan Dewan Tamu BP.




Pagi-pagi dah penuh orang, berpeluh gak kalau berjalan kat sini.




Baik-baik pegang tangan adik-adik tu jangan sampai terlepas..









Tak payah belilah, kat umah pun banyak lagi.



Agak-agaknya kan, pakcik ni buat apa?



Bakul ni kalau buat gubahan pun cantik





It's too small for you dear..









Tengok abang kakak, jangan tak tengok. Begitu juga penyudahnya dengan NJ, tengok ajo..

It used to be fun thrifting in this place but now I always went home empty handed. The reason? Peniaga dah pandai letak harga dan tak berbaloi kalau beli jika barang yang sama boleh jumpa kat pasaran dengan harga yang lebih murah. Selalunya NJ beli barang yang betul-betul susah nak jumpa kat Mesia. Bestnya kalau dapat pergi flea market kat negara asing kan??..

Thrifting is absolutely thrilling!!!
****************************************************

Nasi lemak best ada jual kat sini


Pilihlah nak lauk apa, asam pedas pun ada, makan dengan nasi putih.



Alalalalaaa....syiannya, lapar ye?



Meneruskan perjalanan ke mana pula ye?



Summit Parade di belakang rumah kakakku.


11 comments:

Kak Elle said...

oh clarks ye good choice my feberet...hehe
btw qisst I will also be in KL weekend ni..staying at the Zon...meeting some bloggers on saturday at KLCC kalau free contact ummi365 ye.

Hanya Aku Sorang said...

aik? lek kg xckp... leh tompang..
khai lek BP gak, naik bas.. hhuhu...

dah lama xpi pasar rengit... cuci mate ajer.. buat2 menyibuk.. hhihi

kakpah said...

woishh.... tu betul-betul bagus punya tempat membeli belah. macam-macam ada....

NJ@goboklama said...

KakElle,bestnyer kalau dpt jumpa,tapi Sabtu ni ada workshop la pulak. InsyaAllah lain kali.. :)

Khai,alamak.....akak dah siap bungkus2 hadiah tapi tk pos2 lagi, tolong poskan bole tak? hihih... Mmg pun sekarang ni kalau pi PR, utk cuci mata je ;)

KakPah, dulu bagus le kak Pah, sekarang agak kurenggg sbb peniaga letak rega & kurang barang yg bagus2 :(

sya said...

Kasut tu nampak menggoda.. kak sya nak beli kasut Clarks masa sale Clarks nanti kat Corus Hotel dr 21 - 24 April.

Kak Elle said...

tumpang lalu...

sya alamak kenapa tak 17-19 bolih gak sambar satu dua...hehe

aNIe said...

NJ...cantik kasut tu...berkenan pulak...dalam banyak barang tu yang menarik perhatian akak ialah mesin jahit kaki lama tu...macam mesin jahit arwah mak akak...

NJ@goboklama said...

Kak Sya,betul ke? Naper tk cakap awal2? Rugi lah qisst dh terbeli nih...

kan Kak Elle kan?? :(

Kak Anie,mesin jahit lama, tapi sekarang masih ada lagi reproduksi mesin yg sama kerana masih ada permintaan :)

Anonymous said...

Kak Raha!!! Please wish a belated birthday to Abg Azizan for me! Hari tu nak wish tapi asyik tak dapat je!

A.D.A @ Bird

NJ@goboklama said...

Bird,no prob,dia musti gumbira. Bird tak join Azman Yusuf's workshop ke Sabtu nih? ;)

Dad of 4+1 said...

R Parade tu kat mane in BP? I selalu pergi Rengit itself..tu pun dah mahal; pandai letak harga dah sekarang!

Tak pernah lah pulak rasa Nasi Lemak kat Kg Merdeka tu..Biasa beli kat kg sebelah jambatan tuh (yang rumah atas air) - somehow the kg's name slips my mind. Dah lame tak jalan2 BP...!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails