Pages

Thursday, November 19, 2009

Eco Bag

NJ ada banyak koleksi shopping bag untuk memudahkan urusan membeli-belah dijalankan tanpa penggunaan beg plastik (plastic takes hundreds/thousand years to decompose) yang banyak. Plastik pun dah banyak menyumbang kepada pencemaran alam sekitar dan memberi kesan buruk terhadap makhluk bernyawa termasuklah kita ni. NJ tak nak jadi hipokrit, dah tentu NJ masih menggunakan beg plastik terutamanya untuk membuang sampah tetapi sekarang NJ cuba gunakan 'Biodegradable Plastic Bag' yang lebih cepat terurai. Usaha NJ nampaknya mendatangkan hasil terutamanya terhadap Arif yang sekarang dah menunjukkan rasa tanggungjawabnya dengan mengatakan 'Tidak kepada Beg Plastik' bila membeli barang. Lepas ni nak ajar dia pakai bekas makanan (non-toxic reusable plastic) pula bila nak tapau kuih-muih atau makanan,heheh....






See what I mean? Poor thing...... :(



Now, let's hear what our future vet has to say about plastic...


3 comments:

Anonymous said...

wahh, macam2 saiz dan warna beg recycle hang yek...bole wat koleksi

KC

NJ@goboklama said...

KC,sudah tentu!! Pasni sesiapa nk bagi hadiah, bagi aje lah beg guna semula ek? ;D

A.D.A said...

err, i would say NO to a human head in plastic! *shudders*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails