Pages

Wednesday, October 21, 2009

Goboklama di Jakarta...

JAKARTA 2009

Sampai di Jakarta pada 15hb Oktober 2009. Hampir-hampir membatalkan pemergian tetapi dek desakan hubby, kami pergi juga. Alhamdulillah tiada apa yang buruk berlaku di sana kecuali kejadian gempa di Ujung Kulon yang berlaku pada 17hb Oktober yang mana gegarannya dirasakan di sesetengah bangunan tinggi di Jakarta. Betul kata rakan ku di sana, kita masih mempunyai rasa persaudaraan yang kuat, makanya, ngga perlu khuatir apa-apa kok... :)


Kenderaan utama kami di sana, untuk mengelakkan 'macet'. Dikenali sebagai 'Bajaj' tapi disebut bajai.



Jalan raya yang sentiasa sibuk, walaupun di malam hari.


Menginap di Hotel Alpine, Arif owns the pool, heheh...


tengoklah tu aksi dia


wakakaka!!!...




Sempat menaiki sampan ni (ditarik menggunakan tali) untuk ke seberang hotel melawat Pasar Ikan Hiasan





Kami ke TMII, a must visit place!! Amazing.... Nak tau kenapa? Maleh nak citer la, panjang sangat, 1 hari 1 mlm tk abih kang...



See the scale? Pakai kamera ciput, gitula gamak gambornya...











Kalau tak ada kenderaan nak pusing keliling, boleh aje naik cable car ni atau disebut 'Kereta Gantung' di sini.




Pose lepas bertekak, heheh...


Love this shot, perasan macam model "Azman Yusof" untuk ilustrasi kulit novel zaman dolu-dolu, wakakaka...






Di Komodo Zoological Museum





We tried the 'Happy Ball' or Zorb Ball. Happening but tiring lah, suit Arif better, I'm old aledy... *sigh*





Can you spot me? ;D



Arif suka ati






Adakah ini satu penderaan?.......



Kompleks membeli-belah Tanah Abang, bahagian Grosir - Blok A. Lepas keluar dari sini lah gegaran gempa tu berlaku.




Dibuka seawal jam 8 pagi, nyaman sebab berhawa dingin. 10 tingkat, 1 hari tak abih menjelajah






Kalau belum kawen, nak juga beli satu, murah weh!!








Melompat di Monas




Teh botol yang paling popular, rasanya macam Jasmine tea. Beli 5 botol bawa balik, wakakaka!!




Must try this, sedap gilerrrr!! Tulang pun bole makan




Prepare anggaran RM20 sorang kalau nak mkn kat sini.



Gulai tunjang ada, otak sapi ada, paru ada, dendeng, ayam pop, macam-macam lagi lah...



Penat-penat jalan, terjumpa plak pusat urut kaki ni, murah & perkhidmatannya tak pula semurah harganya, cubalah!



Lotus Reflexology, di Mangga Dua Square










Jangan lupa bagi tips ye?




Next destination? ;D

4 comments:

Kak aNIe said...

NJ...bestnya dpt jenjalan...gelak golek2 tengok gambar ariff dlm pool...bukan main suka lagik dia...berani pegang ular plak tu...

NJ@goboklama said...

Kak Anie, tu lah pasal, takde org lain yg berenang, mcm2 aksi dia buat. Berani? Kena paksa tu, muka pun pucat jek masa tu,hihi.. :D

b.e.b said...

hai raha...thanks a lot for u know wat lah kan...my husband pun kata its very nice...btw cantik juga gambar2 u ambil tu...ehem...ada bertekak juga ke masa holiday?

NJ@goboklama said...

Kak, bertekak jugak,perkara biasa kalu dah kecapekan,huhu.. ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails