Pages

Monday, October 26, 2009

Tragedi Tong Gas...

I've been bullied by many. Tatau lah kenapa ek? Adakah kerana mukaku yang kawanku kata sebagai 'muka nak nangis' atau muka kesian, sebab tu NJ senang-senang dibuli walaupun oleh seorang makcik tukang sapu, pencuci tandas, salesgirl, salesman dll?

NJ tau ada orang yang boleh menghadapi tekanan dengan mudahnya, tapi NJ takleh laaaaa.......
At many times, I cried......

Hari tu masa ke 'rumah orang' sebab nak menyelaraskan satu acara di sana, di tengah-tengah kesibukan memunggah barang, NJ terlepas pandang akan kewujudan satu tong gas industri (bukan gas memasak yang biasa tu) di tengah-tengah kepanasan cahaya matahari. Makanya........ tuan rumah pun mengamuk sakan menjerit-jerit kat NJ, katanya NJ tak tau pasal 'Health & Safety' regulations lah, tak benarkan ada tong gas kat kawasan rumah dia lah, dll. Walaupun NJ dah cakap kat dia berkali-kali "I'm sorry" dia tetap menjerit (dengan suara halus dia, thank god), di depan seorang pekerja lelaki dia yang hanya tersenyum simpul & di depan seorang colleague dan seorang anak murid NJ. Well, 1st day tu tak nangis lagi. Tapi bila the 2nd day diasak dengan bermacam-macam soalan maut, I lost my cool.... Malunya weh ternangis depan orang, wakakakaka!!!....

Esoknya ternampak 1 lori besar, penuh dengan muatan tong gas di lebuhraya, di tengah-tengah panas, NJ rasa macam nak upah dia park kat tepi rumah orang tu, bagi dia 'freak-out', heh, jahatnya NJ....

Apapun, NJ bersyukur kerana menjadi insan terpilih yang diberi ujian-ujian kecil begini, dapatlah NJ belajar erti "kesabaran".........




Imej diambil di sini

3 comments:

umi_e said...

Salam... terimalah apa jua dugaan dengan tabah dan sabar :)

ashley said...

tarik nafas...lepas
tarik nafas..lepas...
insyaAllah selamat!

NJ@goboklama said...

umie,insyaAllah... tx :)

Kak Ash,selamat drp apa tu? ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails