Pages

Thursday, December 17, 2009

Pasti Bedak Sejuk

Bila bedak sejuk disangkakan serbuk pasti sodap, bayangkan lah apa yang berlaku ek? wakakakaka!!!!

Almaklumlah dah lama tak masuk ke dapur. Bila adikku Oyaya balik dari Cameron, NJ dengan bersemangatnya nak memasak sayur. Ternampaklah sebotol serbuk yang disangkakan pasti sodap tu, tuangla barang sesudu-dua. Dah pasti sodap kan, takdelah nak merasa-rasa dulu, terus tuang dalam pinggan & makan sepiring. Eh, pesal tawar hebeh dan lain macam rasanya ek? Kan pasti sodap? Ah, makanle dulu, lagipun ada ikan masin dalam tu, takpe lah kan?

Dah abih sepiring baru NJ teringat kat botol tu. Eh, bukan botol pasti sodap bertudung hijau? Alamak, bedak sejuk aku!!!! Uwekkkkk!!!! Sakit anak tokak yang dah lama sakit nih, alahai....

Rupa-rupanya, adikku pun sebelum ni dah masak lauk letak pasti bedak sejuk tu, ada la dalam 2-3 hidangan lauk. Alahai, dah masuk peghut pun, nak wat camno? Aripppp!!!!

The moral of the story: Janganle masak ikut short-cut, malas nak potong bawang & pakai serbuk bebagai, dan janganle malas masuk dapur, wakakakaka!!! ;p

5 comments:

ashley said...

Enggak apa apaan..itu bedak sejuk asal usulnya bukan ka dari tepung beras buk?
enggak apa kan termakan tepung beras!!
makanan asasi...bukk..
he he he he

kak anie said...

NJ...tu dah jadi...pasti tak sodap!! Hahaha...

NJ@goboklama said...

kak Ash, tepung beras+kulit rambai+kunyit = Sodaaaaapppp!!! ;p

kak Anie, harus gitu!! ;D

MULAN said...

bior betol nj ni... nasib bukan serbuk sabun..!!

tapi saya pernah cuci muka dgn sabun basuh fab warna putih, yg saya sangkan facial soap saya yg warna putih.. kuang3x... pedih muka..!!!

NJ@goboklama said...

Mulan,weh lagi hebat tu! Musti berbau harum muka Mulan sehari kan? ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails