Pages

Friday, June 11, 2010

Kemas rumah atau rumah kemas?

Masa tengah belek gambar-gambar lama...

"Mama, mama, naper rumah kita tak macam dulu eh? Arif nak rumah kita macam dalam gambar ni"

Dulu....


Kini...

Amik kau, macam dilanggar garuda gamaknya, cuba spot balang keropok, sawang, dan sampah-sampah kat sini. (Lampu sengaja dimalapkan agar tidak kekejutan melihat realiti gambar ini)

Ey, NJ masih guna langsir yang sama sejak enam tahun lepas. Masih lagi bercadang nak guna untuk raya tahun ni juga, sayang nak tukar, bukannya orang pandang pon. Lagipun, tak membazir kan?

Ada sesiapa dah buat persiapan nak menyambut Ramadhan dan Syawal?

4 comments:

"MULAN" said...

duduk vietnam lama, tak pernah terasa nak prepare apa2 untuk raya.. cuma pikir nak masak apa untuk pagi raya je.. plus kuih/kek2.. heheee.. bila nj sebut baru teringat.. baju raya pon tak terpikir sebab lepas solat raya, hantar anak pi sekolah..

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Salam kenal,
Kita org B.Pahat teringin nak bersilaturahim dgn org BP kt sini. Jemput ke blog kita ek.
Dah nk raya (abiskan puasa dulu) mula la teringat nak ngemas rmh kasi cantik. Bab langsir tu kita setuju, selagi boleh pakai..tak yah nak membazir.

Kg BP kat mana. Kita Jln Pegawai belakang Hotel Caterina.

NJ@goboklama said...

Mulan, lepas raya hantar anak pi skolah? Masa kat sana? Kalau kat sini mcm dh tkde makna raya tu... ;D

Yati/Kak Yati,kita org jln mustapha :)

.:HalogAmora:. said...

masih tgh berusaha utk byr puasa thn lps. x t'fikir lg pasal raya. haha.

pasal b'sepah tu. boleh je kemas balik kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails