Pages

Tuesday, July 06, 2010

Mabul

Perjalanan ke Mabul dari Semporna mengambil masa lebih kurang 1 jam.  Indahnya pemandangan tidak dapat digambarkan...

Dah sampai ke destinasi, Arif tak sabar nak terjun.

Mendengar penerangan daripada Jeff  .  Bagusnya jika ambil pakej dengan dia kerana dia tak akan meninggalkan kita terkontang-kanting tanpa arah tujuan bila di sana.  Pergi ke mana-mana pun ditemani guide. 
                                         
Tengok tu, tak tau takut, dia dah terjun dulu                                         
Pembekal ikan datang jual ikan segar untuk makan tengahari

Our lunch plus others

Nak jalan-jalan keliling pulau sebelum lunch and snorkel di tempat dalam

Smart Resort

where people splurged about USD400 pax to spend a nite here 


Meneruskan perjalanan ditemani Zul, our guide

Anak-anak pulau yang gembira diberikan buku lukisan dan pensel warna

Membeli sedikit cenderahati untuk dibawa pulang



Air dah surut, tiba masa untuk pulang....

InsyaAllah kita jumpa lagi....


(Gambar ihsan Scuba Jeff Sipadan)

Sesiapa berminat nak ke pulau Mabuan untuk bersantai, snorkel, even diving, silalah berkunjung ke web Jeff di http://www.scubajeffsipadan.com/ dan melihat-lihat pakej yang disediakan, sangat berbaloi.  Apa lagi?  Jom jalan-jalan!!

6 comments:

bungeCENGKEH said...

Nice Pics

Absolutely Abstruse said...

The colour of water is beautiful!

NJ@goboklama said...

AA, indeed it is, beautiful Malaysia ;D

aNIe said...

Nj..cantiknya gambar2 ni...

Memang mendamaikan...airnya jernih...isi lautannya cantik ...terima kasih NJ kerana berkongsi gambar yang cantik ni dgn kami...teruja ...rasa nak aje terbang ke sana

NJ@goboklama said...

kak Anie,jom NJ uruskan ;D

secret admirer said...

boikot barangan yg dibuat daraipada hidupan laut !!!

save our earth !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails