Pages

Tuesday, December 28, 2010

Restoran Nasi Ulam di Kota Bharu, Kelantan

Restoran Nasi Ulam Cikgu ni dah lama bertapak di sini, ada juga satu lagi cawangan di Jalan Padang Tembak, Pengkalan Chepa. Apa yang istimewa di sini? Dah tentu ulam-ulaman yg pelbagai jenis dan rupa hingga membuatkan kita rambang mata dan meleleh air liur bila melihatnya, apatah lagi bila disertakan dengan pelbagai jenis sambal seperti sambal belacan, sambal tempoyak dan sambal asam.

Kampung Kraftangan, Kota Bharu, restorannya di bawah rumah

Ruang menjamu selera yang kemas dan bersih

Ulamnya berbakul-bakul you



Pilih jangan tak pilih

Lauk-pauk kampung yang simple tapi menyelerakan

Kerabu, mangga dan sambal-sambal

Apa lagi, kalau datang ke KB, jangan lupa ke sini, tak rugi kalau datang ramai-ramai, harganya amaaaaattt berpatutan. Cuba sirap bandung selasihnya, boleh pilih jug kecik atau besor.

Ok, alamatnya:
Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan,
Kampung Kraftangan, Jalan Hilir Kota,
15300 Kota Bharu, Kelantan.

* Berdekatan Pasar Besar Siti Khadijah, cakap je Restoran Cikgu, orang sana mesti tunjukkan jalan, hihii...



6 comments:

Anonymous said...

Salam


hari tu bawak anak2 gie makan sana.
terlewat sikit , meja penuh , hujan lak tu ..

hu hu hu


yg pastinya , harga memang murahhhh



-pB-

NJ@Goboklama said...

PB,murah kan kan kan?? NJ selalu ke sana sebelum kul 12, kurang org, pagi sarapan light2 aje, ahaks... ;D

MULAN said...

best nyaaaa..!!! tang makan mmg takleh tahan nya..

NJ@Goboklama said...

Mulan, jom belasah!!! ;p

nn said...

rindunya nak makan kat sini. last time balik kampung tak singgah pun. tapi hari tu family balik kampung without me makan kat sini. kecewaaaa :(

nurul said...

restoran ni bka jg ke time mlm2??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails