Pages

Tuesday, September 27, 2011

Flea Market (Pasar Barangan Terpakai) terbesar di Malaysia?

Belum ada kesahihannya, tapi NJ percaya pasar barang-barang terpakai aka 'Rengit Parade' di Rengit, Johor adalah yang terbesar di Malaysia setakat ni. NJ pernah menulis tentang mini Flea Market aka cawangannya di bandar Batu Pahat, di sini . Tapi, kalau nak ke sini, sila bersiap-sedia bawa payung & air minuman, sebab  sangat panas.  Sebenarnya malam pun dibuka, terutamanya malam minggu tapi rasa macam tak puas hati je sebab gelap, nanti tak dapat tengok barang dengan jelas. Kalau ke sini tak boleh nak rush, kena tengok satu-satu kedai sebab kebarangkalian untuk jumpa barang-barang pelik & unik adalah tinggi. Pastu, pandai-pandailah bargain harganya, macam NJ katakan sebelum ni, dulu-dulu harganya sangatlah murah tapi sekarang mereka dah pandai letak harga, kalau tak pandai bargain, jadi tak berbaloi membelinya... Jom-jom layan gambar!

Sepanjang laluan Flea Market
Dah ada deretan kedai baru sekarang






Boleh dibaiki lagi

Harga dulu serendah RM200-300, tak tau pula sekarang



dah ada pulak orang berjualan makanan sekarang


Jangan terperanjat dengan pemandangan di atas, itulah hakikatnya di sana...

Jom Arip kita balik, panas!
Jika nak ke sini, sila ke bandar Rengit dan cari signboard nih, kalau dari Batu Pahat, ia di sebelah kanan.  Gambar diambil dari sini. Mekasih Lady Ell  :D

5 comments:

safr said...

salam kak qis... it's me, sas... or now i prefer to be known as saf... how r u? hope you're doing really well... :)

NJ@Goboklama said...

Sas!!!! Rindunya akak ke Sas, manala menghilang? Dulu akak ada cuba2 gak masuk blog Sas tapi takleh, ada tanya cik abang awak gak, tapi dua2 menyepi je.... Akak pun dah jarang bloghopping Sas, update blog jer... Pls keep in touch okey? You know where to find me kan? ;D

Safr0n said...
This comment has been removed by the author.
sas said...

kak... was off mending a broken heart... i did email you this morning... do you have any number that i can call you up sometime? :)

NJ@Goboklama said...

sas, of coz u can, anytime dear, will forward tru email okey?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails