Pages

Tuesday, December 13, 2011

Chiang Mai

Marathon KL-Chiang Mai-Bangkok-KL-Kelantan-KL-Melaka-KL-2days workshop etc. phewwwww..... Tak dapat bayangkan caner Mulan boleh keliling Europe aritu, lotih tak Mulan wei?.... Tak sangka la pulak bila balik lagi banyak kerja yang menghadap, sampai tak sempat-sempat nak menghapdet Goboklama nih. Wokeh, without further ado, jom kita layan gambor je jom!!

Chiangmai
23-25 November 2011

Aktiviti utama kalau jenjalan tempat orang, mesti nak gi tengok seramik dorang


Tengok ulat sutera

Tengok orang buat payung buluh
Pi Maetaman Elephant Camp

Naik kereta lembu
Naik gajah



Sesiapa yang pergi ke Chiang Mai kalau tak cuba elephant ride memang rugi. NJ rasa teruja sangat bila berada di atas gajah tu kerana setiap hentakan kakinya bagai menyalurkan getaran tenaga yang luarbiasa ke dalam diri NJ, chewah.... Rasa bersyukur dapat mengenali seekor haiwan hebat ciptaan Allah s.w.t bernama Moonmi tu dengan lebih dekat., alhamdulillah.....

Bamboo rafting


Hampir sepanjang perjalanan NJ satu-satunya pelawat yang menjulurkan kaki ke dalam air sungai yang sejuk ni, sampailah....

NJ:  "What's dat floating yellow ball ?"
Raftman:  "Elephant dung"

Visiting the 'commercial' 7 tribes village berdekatan Maetaman Elephant Camp.  The village itself is simply breathtaking beautiful, ada juga chalet kalau berminat nak menghayati alam.  We paid RM50/pax - peak season untuk masuk, rasa macam terlalu mahal laks.....Len kali datang, NJ nak dok chalet dia semalam, heheh...

Cer teka, anak ke adik?

Arif menembak di Maerim Shooting Range
Gila ah rupanya tembak-menembak nih, NJ cuba sekali terus kecut perut.  Langsung tak nampak apa, target pun tak nampak, sedar-sedar dah terpelanting ke belakang, just imagine the force of the gun, scary.....

Visiting Waroros Market, interesting local market
Meninggalkan jejak di sini
Pastu NJ tiga beranak bergegas ke airport untuk trip yang seterusnya, Bangkok, woohooo!!!  InsyaAllah kami akan sampai lagi ke Chiang Mai sebab banyak lagi yang tak explore, 3 hari 2 malam terlalu singkat rasanya.....

Ooopsss, lupa lak nak tinggal nama guide kami di Chiangmai, you can find them at Facebook, Monthain Kaewkumnoi & Mereenee Wangyai, what a lovely couple...



4 comments:

gina marna said...

bestnyer...mmg cantik pemandangan nyer...cam best naik gajah tuu, nak try juge di kuala gandah, pahang nk experience cam NJ nii :)) kecut perut serr..

MULAN said...

nak nya pi chieng mai... hari tu aunty lupa nak ajak.. ter-tinggal pulak.. hubby tak mo sangat sbb takleh scuba diving.. nyampah..

aNIe said...

NJ...syok dpt naik gajah tu... tak pernah lagi naik gajah...hehehe

NJ@Goboklama said...

Gina, NJ dh lamaaaaa plan nk ke Kuala Gandah tapi lastly sampai Chiangmai dulu. JOMJOMJOM!!!

Mulan, caner bole trtinggal laks? hihi...Tapi kalu takde diving site, kat sana banyak lagi aktiviti2 adventurous lain yg bole hubby Mulan ikut serta ;p

Kak Anie,sbelum ni,NJ tengok gajah kat zoo je, rasa cam biasa2 je. Tapi bila dpt pegang,dpt naik, perasaannya berbeza sama sekali,mmg seronok :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails