Pages

Thursday, December 15, 2011

Lagi-lagi Bangkok

Ada orang tanya, kenapa kami selalu pergi Bangkok?  Tak tau la kenapa tapi macam dah jatuh hati pula sebab setiap kali pergi kami masih lagi terjumpa benda baru, jumpa kawan baru dan macam-macam lagi yang membuatkan kami rindu dan ingin datang lagi dan lagi...Mungkin juga sebab utama kami travel adalah untuk meluaskan pandangan dan menambah pengalaman, kami juga terima setiap tempat yang dikunjungi tu seadanya, kami juga tak cerewet dan selalu 'go with the flow', kalau apa yang dirancang tak menjadi pun agak tak kisah sebab boleh rancang benda baru, mungkin juga kami semakin matang dek perjalanan-perjalanan percutian sebelum ni, jadi kami tak ambil pusing kalau ada orang tanya kenapa. Kalaulah  kita di Malaysia ni boleh bayangkan  setiap hari bagaikan satu percutian di tempat orang, mungkin kita akan lebih menghargai negara sendiri dan melalui setiap cabaran dengan lebih relaks dan santai, not??

Pak Khlong Talat atau Pasar Bunga

Cuci-cuci mata dengan kesegaran bunga-bungaan nih

RM5 jer?????  Bukan setangkai ye, sejambak tuuu...

50 sen jer???? I die.....


Chatuchak
Flood or no flood, Red Shirt or Yellow Shirt protests, people still come flocking to Bangkok no matter what and that's what I call love.....


Who can resist the coconut ice cream's temptation under the hot scorching sun?



The shopping bag is getting bigger & bigger to cater the visitor's needs, ahaks...
Kumpul fund untuk tujuan kebajikan

Cer teka siapa saya?
Tengok pameran di TCDC




Pakcik driver ni umurnya dah 78 tahun, tapi masih larat bekerja. Rumahnya kat Ayuthaya dah tenggelam sebab tu dia bawa barang-barang yang sempat diselamatkan bersama-sama.  Bayangkan sebulan lebih dia berkelana di dalam teksinya sendiri?  From our conversation with three different taxi drivers, I assume they adore Yingluck and they really looking forward to serve her best, supporting her in any way they could for better Thailand. 

Next: Makan-makan!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails