Pages

Friday, January 06, 2012

Sushiku

Arif suka sangat makan sushi tapi lepas beberapa kali makan kat tempat yang berlainan termasuklah di susiking, NJ rasa was-was akan status kehalalannya.  So, nak taknak NJ terpaksalah merajinkan diri menjadi seorang ibu mithali dengan belajar membuat sushi sendiri, ahaks..  1st time buat tak menjadi sebab nasinya lembik tapi habis gak dibedal dak Arif.  2nd time lepas belajar daripada guru-guru di yutiub, barulah menjadi, itupun yang simple-simple je. 


Cantik tak sushi I?  ;-)

Walaupun tak perfect mana, alhamdulillah boleh dimakan tanpa was-was, makan dengan kicap cair+wasabi+mayonaise.  Pasni nak try buat salmon nigiri, lagi satu feveret Arif walaupun  NJ sendiri dah rasa jemu makan sushi yang melambak-lambak tu....

Selamat Tahun Baru 2012 untuk semua, semoga dengan pertambahan usia ini akan menjadikan kita lebih matang dan positif dalam segala-galanya insyaAllah....

2 comments:

.:HalogAmora:. said...

nicely done! mesti sedap. post kat i lah. haha

aNIe said...

NJ... akak dan anak pun suka sushi...tapi taklah gila2 sgt...makan ala kadar je...hehehe... nanti nak cuba jugaklah...

Kak Sya suka makanan Korea

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails