Pages

Monday, February 27, 2012

Sungai Golok, Thailand

Cuti hujung minggu yang pendek tapi dimanfaatkan secukupnya, eheheheh.... Hajat di hati nak ke Mundok lagi tapi kawasan tu sekarang sudah dipagar atas sebab-sebab keselamatan, Mundok kini menjadi sejarah... So, kami ke Golok mengikut laluan sah. Well, sebenarnya kami pergi bukan nak shopping sebab di sana tak happening sangat macam Mundok & Bangkok, lagipun barangan jualan di sana agak lebih kurang sama je harganya dengan yang ada di Rantau Panjang. NJ ke sini saja-saja jenjalan tengok tempat orang. Dengar cerita ramai Malaysian ke sana mencari hiburan. Hiburan apa ye? errmmmmm......

Kompleks Imigresen Rantau Panjang, Malaysia

Jambatan merentasi Sungai Golok
Hari yang sangat panas, Kelantan pun dah lama tak hujan, tengok je langit tu, sangat biru kan?

Nak lalu sini pun bole, risiko tanggung sendiri..

Nanti kang terbalik camni nayo jah, dahle masuk tak sah

Kompleks Imigresen Sungai Golok, Thailand
Gigih berjalan di tengah panas buta

Motor-motor banyak menunggu, sedia membawa anda ke mana saja (RM3++)

Van ni boleh sampai Bangkok you!


Pasar lambak

Siapa kata naik motor takleh pakai payung?

Tak paham...






Tahun lepas ada rakyat Malaysia terbunuh terkena letupan bom berhampiran kawasan Hotel Merlin nih. Ngeri gak lalu kat sini, apatah lagi bila terlihat kelibat empat orang askar yang sedang mundar-mandir di situ. NJ lalu di sebelah kereta usang yang mengeluarkan bunyi pelik, terus lari!! Huuiiii nauzubillah, paranoid jap.....


Time to go home, hop on bike!

Home Sweet Home, Malaysia...

Alamak, yang tak sedapnya kalau ke sini, risiko ada di mana-mana. NJ tak rekemen korang ke sana, pergi saja ke Rantau Panjang tu cukup. Esoknya NJ baca berita, ada seorang mekanik Thailand maut terkena tembakan ketika menangkap ikan di Sungai Lubok Stol dekat Sungai Golok, ngam-ngam pas NJ selamat masuk ke Malaysia semula. Alhamdulillah kami dilindungi Allah s.w.t. sentiasa.....

'Adventure is what happens when you just did something stupid'  ~Professor Bernie

4 comments:

m.u.l.a.n said...

thailand takde dalam list nak pi sbb takut masalah politik kat sana.. koh samui hari tu pon dok tawakal betol2.. alhamdulillah takde apa2..

Wanpetunjuk said...

Ngerisss!. Sy mmg tak pernah sampai lagi Golok ni walaupun Golok ni mmg fofular dikalangan masyarakat kita...

Bila akak dah advice mcm tuh, mmg tak pergi lah kot...baik gi bukit bunga....hahaha

NJ@Goboklama said...

Mulan,NJ main belasah je,kekadang rasa shtoopid gak merisikokan diri :(

Dayat dok jauh kat sana tu mana la sempat nk gi bukit bunga? ;p

zaidi omar said...

Boleh dikatakan setiap bulan saya wajib akan datang ke sg golok dan bermalam sekurang kurangnya satu malam. Maklumlah buat keje hantar budak budak gi cop pasport lawatan sosial. Sebelum ni saya kerap stay kat hotel merlin, murah je 500bath satu mlm, cuma lepas kejadian bom tu saya pilih hotel genting lebih kurang 650bath semalam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails