Pages

Friday, March 23, 2012

Commute Komuter

Nak citer sikit lah, semalam NJ ke Jln.TAR dari Kajang sensorang, tengok ek jadual perjalanan NJ nih:

11.00am - Dari stesen komuter Kajang

12.05pm - Sampai stesen Bank Negara, to Semua House beli barang

1.00pm - Dari stesen Bank Negara

3.30pm - Sampai stesen Kajang

What???  Two & half hours to reach Kajang???  Aaaaarggghhhhhhhh!!!!!!!!!!  My bad actually, terlepas stesen Sentral untuk pertukaran tren ke Kajang, NJ pi naik tren ke Pelabuhan Klang, sedar-sedar dah sampai Pantai Dalam, terpaksa patah balik ke Sentral. Terpaksa menyabarkan diri di sepanjang perjalanan, apa lagi masa menunggu ketibaan tren yang hamat la slow kurasakan, waduhhhh....

Tapi NJ ucapkan syabas kepada KTMB kerana berusaha menaiktaraf perkhidmatan yang disediakan untuk keselesaan orang ramai. Ada Pink Koc khas untuk wanita, ada tren baru untuk mengurangkan tempoh menunggu penumpang kepada 10 minit (mulai Jun depan, katanya), ada kipas di tempat menunggu di beberapa stesen terpilih (ini sangat, sangat perlu!!) dan semoga banyak lagi kemudahan yang lebih selesa disediakan untuk orang awam. Ada juga polis bantuan yang ditempatkan di stesen Sentral untuk langkah keselamatan, terutamanya dalam membantu lelaki-lelaki yang tersesat ke Pink Koc supaya masuk ke koc yang betul, weehihihih........

Majulah public transport untuk negara!!  :-)

2 comments:

aNIe said...

Assalamualaikum NJ...sebenarnya bukan NJ rasa tren tu slowwwwww sgt... memang slowwwwwwww giler...hahahah...

Kalau kayuh basikal pun boleh kejar tren tu...

NJ@Goboklama said...

betul kak Anie,hahahahahh!!!! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails