Pages

Monday, April 16, 2012

Satu hari di Melaka..

Sudah beberapa kali NJ ke Jonker Street tapi masih banyak lagi yang belum explore, such an interesting place it is.  NJ pernah tanya saudara-mara yang bermastautin di Melaka, pernah pergi Jonker Street tak?  Mereka kata tak pernah pergi atau jarang sekali sebab mereka tak tau ada apa di sana dan kalau pernah pun tak menarik minat mereka, ruginya..... Dan setiap kali ke sana, kami tak pernah makan di sana sebab selalunya kami pekena asam pedas di depan Muzium Samudera.  Kali ni NJ jumpa satu cafe Halal milik usahawan Muslim di Jalan Laksamana, tepi sungai Melaka dan sempat makan vegetarian tomyam bihun di Geographer Cafe, Jonker Street, alhamdulillah...  Jom, jom layan gambar!!

Dutch Harbour Cafe, hak milik 100% orang Islam




Nice place for lepak-lepak

Terletak di Jalan Laksamana



Cheng Ho Tea House di Jonker Street, sayangnya tak dapat masuk sebab dimangga

Abdul Antiques Sdn.Bhd




Laluan ke tingkat atas, my firend said the place gives her the creeps....
Salah satu kedai di Jonker Street yang menjual barangan tak kena gaya, langsung tak menggambarkan kawasan warisan dunia...

Siapa kata takde barang percuma di dunia ni?

di Kim's Fine Art Gallery



Sutan yang comel




Hotel Puri


My vegetarian bihun tomyam at 'no pork, no lard' Geographer restaurant
Banyak lagi yang belum dilihat, Jom jalan-jalan Melaka!

I always wanted to ride a dragon myself, so I decided to do this for a year in my imagination 
~ Cornelia Funke

5 comments:

m.u.l.a.n said...

lama tak ke melaka.. nak kena roger2 incik suami ni..

NJ@Goboklama said...

shud & must go Mulan, sangat interesting & HOT!! Hot yg betul2 hot, tak pernahnya redup setiap kali NJ ke sana, hihih...

aNIe said...

Assalamualaikum NJ... akak yang duduk kat Melaka ni pun tak sampai lagik ke sana

NJ@Goboklama said...

kak Anie comel, next time pergi tau? :D

Anonymous said...

aku nak lempang je kucin tu..eiiiiii..geramnyerrr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails