Pages

Friday, September 14, 2012

Solo Traveller

Berapakah umur yang sesuai untuk remaja menjadi seorang 'Solo Traveller?" 15 tahun ok ke? Arif sibuk nak ke Singapura sensorang, mama nak ikut pun dia tak bagi. Dia teruja sangat nak try jenjalan solo tanpa ditemani kami berdua. Entah dari mana dia dapat inspirasi, entah daripada kami yang selalu bawa dia jenjalan kah atau daripada kakak Yuan (anak kawan NJ) yang sangat berani menjadi solo traveller ke merata dunia selama ni. Kalau kengkawan yang lain ditanya begitu, adakah kebenaran akan diberikan? Lepaskah dia di kastam? NJ sendiri agak 'reluctant' nak bagi kebenaran, tapi dia dah besar panjang dan NJ rasa tak salah kalau dia berani explore sendiri dunia luar tanpa bantuan orang dewasa. Sekarang pun dia dah sibuk-sibuk research tiket bas lah, tiket keretapi lah, tengok hotel yang sesuai lah, amboi-amboi....


Caricature by Triton Lim Artist

"Dunia ini umpama buku, maka berjalanlah.."

3 comments:

MR Penyubiru said...

uii..saya yg dah 30an ni tak berani travel sesorang..takut kena ngorat.ahaha..

NJ@Goboklama said...

Amboi, nak jugak? ;p

m.u.l.a.n said...

rasa tak percaya je nak lepaskan anak2 ni sensorang diri.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails