Pages

Thursday, October 11, 2012

Mimpi Ngeri

Maghrib, tertidur,
Bergegar, berdebar,
Dipeluk, terkejut,
Pendua, tersengih,
Menjerit, berlari,
Bulu roma berdiri,
Ngeriiiii!!!!....

Jangan tidur waktu Maghrib!!

Shadow by Tan Lih Chyin


3 comments:

m.u.l.a.n said...

nj.. i ni kadang tak ter-rajin nak update blog.. so u can refer to this link (nun di bawah) utk bahan2 asas utk gochujang tu.. i kalo masak korean food, mmg i byk guna gochujang ni je.. yg lain tu cuma beras jepun, seaweed utk sushi, wasabi & kicap masin biasa.. even utk sushi tu, i masak beras jepun tu dgn cuka, garam & gula..

i dah berkali2 tanya my korean friends & muslims yg study & keje sana tentang gochujang.. they keep telling me that bahan2 asas adalah halal.. gochujang yg dibeli memang takd ela tanda halal sbb semua diimport dari korea..

nanti u klik kat link bawah ni ya..

GOCHUJANG RECIPE

CONTOH GOCHUJANG YG DIJUAL DI KOREAN GROC SHOP

m.u.l.a.n said...

opss.. i dah lupa ada satu blog student malaysia yg study kat korea, dia ada mention ada ustaz/imam dah confirm-kan yg gochujang ni halal.. sorry i tanya dia years ago & dah tak ingat blog dia..

ps: alahai.. seram nya citer u ni..

NJ@Goboklama said...

Mulan, sebelum ni NJ amik letak, amik letak je gochujang paste tu, teringin nak beli tapi rasa was-was je. Alhamdulillah pasni dah boleh beli tanpa was-was, thaaaaank you very much Mulan!!.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails