Pages

Tuesday, February 05, 2013

Semporna 2013-Part 2


Hari ke-2, jom ke Bohey Dulang!

our boatman Anton, anaknya Rusli & yang comel menguap tu Mukhsin adik ipar Anton
who don't fall in love with this?
pergi Mantabuan dulu. Tengok gambar ni teringat gambar kat bawah ni:

Kami di Sibuan pada 2008
Arif lonely....

Mama pun....

Kanak-kanak & remaja palauh menghabiskan masa. Bagusnya kat sini sebab mereka tak pandai meminta-minta...
yeayyy, time to swim!! ooops perut...

sunyi dan sepi, best!

takde kerja cari kerja, main posing-posing dalam air, hihi..

ikan apa tu?

fish garden
tiba-tiba Anton panggil bot tersangkut air dah surut, jadinya kami pun bertolak ke Bohey Dulang


pakcik ranger ni pakai adidas kampung je, boleh turun-naik 4 kali sehari, hebat! Rasa nak upah dia jadi guide masa panjat Kinabalu nanti, sangat caring & attentive

kalaulah ada tali kat sini kan senang...
Tapi susah payah & kepenatan tu hilang bila disajikan pemandangan sebegini di puncak Bohey Dulang yang berketinggian ???m dari aras laut, MasyaAllah, Subhanallah, Alhamdulillah dapat juga menjejakkan kaki ke sini....the tiring climb worth every drop of sweat and joint pain felt afterwards...

amazing view, bawah tu jeti kami turun tadi

Semoga kami diberikan kesihatan yang baik untuk terus berkesempatan menghayati keindahan alam ciptaanMu ya Allah...
dah turun bukit, kita ke jeti semula

untuk snorkeling tengok coral

atau tengok kima gergasi

atau lepak-lepak piknik sambil tengok ikan berenang-renang kat keliling jeti sebelum pulang
Selamat tinggal Bohey Dulang, jika diizinkan Allah kita akan berjumpa lagi..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails