Pages

Monday, April 22, 2013

Extreme Challenge

I can't turn back time, I can't be young again but I can do what I think is best for me. NJ bukan nak jadi 'MUDA' semula tapi NJ nak cuba buat aktiviti-aktiviti yang NJ tak pernah buat selama ni, bersama Arif. Semoga bila NJ dah tak ada nanti, dia akan ingat perkara-perkara yang kami buat bersama. Pelik juga rasanya bila memikirkan bahawa NJ & hubby sebelum berkahwin adalah orang yang aktif bersukan tapi lepas kahwin dua-dua jadi lemau, lemak & lesu....Bila Arif dah besar, barulah kami rasa nak berjinak semula dengan aktiviti-aktiviti sihat nih. But, this time hubby tak dapat join sebab dia belum balik dari Lundang, hihih...

Senang je nak join Skytrex  Adventure nih, visit je websitenya, book & pay directly, tiba harinya (Sabtu & Ahad saja), pergi ke Taman Botani Negara Shah Alam, register di kaunter Skytrex berdekatan kaunter tiket, beli tiket masuk, tunggu bas khas Skytrex Adventure & wallaaaa, sampai ke tempatnya dah boleh mulakan adventure. Ada 3 jenis challenge - Little Adventure, Big Thrill & Extreme Challenge. Kami pilih Extreme Challenge dengan bayaran RM55 sorang. Macam mana cabarannya? Walauweh, sampai sekerat jalan NJ dah mengeluh, "macam manalah aku boleh sampai sini?" hihihih..... Walaupun agak susah (untuk level NJ lah), tapi kalau kita cari jalan macam mana nak permudahkan, in sha Allah dipermudahkan perjalanan kita. Jomle layan gambor!



eh, macam kenal je...

Lets go!

Exaggerate je nih, hihih..



I hate this!!

I love this!!

ooopppsss!!!







Last challenge
Finally!

Yeayy, we did it!!

Alhamdulillah, tercapai gak hasrat nak cuba atasi rasa gayat nih. Aritu masa kat jambatan gantung di Sabah, NJ punyalah gayat sampai rasa nak muntah pun ada. Pasni ni nak cuba atasi rasa 'claustrophobic' pula. Tau tak, NJ pernah lompat turun dari komuter (yang dah stop le), sebab sesak napas ramai orang dan rasa lemas sebab komuter tu tak bergerak-gerak agak lama. Bila NJ nampak ada orang bukak pintu & lompat turun, NJ pun ikut sama, nasib tak tergolek je.... Nak try masuk gua sempit lak, macam mana rasanya ye??....

Congrats to these two girls, demam-demam pun berjaya juga sampai ke finish line tanpa guna 'Emergency Exit'.  ;-)

I like the challenge of trying different things and wondering whether it's going to work or whether I'm going to fall flat on my face ~ Johnny Depp



2 comments:

m.u.l.a.n said...

best best... pi skytrex dulu i try je pastu reject la sbb dah ada vertigo takut melarat fening nya... masa muda2 dulu semua buat.. hehe.. now dah tak muda..

NJ said...

Mulan,kita tak muda tapi boleh gak buat2 muda,walaupun pas 2-3 hari rasa sakit sana-sini,ekekeke....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails