Pages

Monday, April 29, 2013

Lepoh Waterfall

Lepoh Waterfall revisited, bersama-sama sekumpulan colleagues pada hujung minggu yang lalu. Kali ni cepatla sikit sampainya berbanding masa family day dulu. Pendakian bermula seawal 8.00 pagi dari Asli Adventure Base Camp, pukul 1 lepas mandi-manda salin baju dah masuk kereta balik ke rumah. NJ ambil guide dengan harga RM80 sebab taknak ambil risiko menyesatkan orang. Boleh aje kalau nak pergi sendiri tanpa guide, treknya mudah dibaca cuma ada beberapa simpang kecil yang agak mengelirukan kepada yang tak biasa. After my 1st encounter with pacat, kali ni macam takde rasa takut sangat, & mungkin juga NJ pakai long pantyhose so pacat-pacat yang hinggap tak dapat nak geget. Tapi ada juga yang berjaya 'merayap' sampai ke paha, & sekor berjaya hinggap ke perut, hieeyyy!! Masa balik, kaki NJ terseliuh, terpaksalah gagahkan diri juga untuk sampai ke base camp. Kalau boleh bergolek je ke bawah kan senang, hihih...

Kaki ketiga adalah diperlukan di sini, hihih..

ready to strike!

The toughest part, I guess..
kalau hujan agak licin & bahaya
finally!! Alhamdulillah...

Kali ni tak banyak sampah dilihat di atas sana, mungkin makin ramai yang prihatin terhadap kebersihan alam sekitar. Tapi, ada juga le sekarung plastik hitam sampah-sampah yang dikutip sepanjang perjalanan turun aritu. Pasni nak ke mana pula, Gunung Tok Wan kah, Gunung Nuang kah, Gunung Irau kah, atau Genting Highland saja? errmmmmmm.......

1 comment:

m.u.l.a.n said...

woaaahhh bestnya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails