Pages

Monday, May 20, 2013

Genting Highland

Dah lama tak ke Genting, ada 10 tahun kot. So ujung minggu yang lepas kami decided nak jalan-jalan makan angin ke sana. Kami park keter di Chin Swee Temple & jalan kaki je ke atas. Mula-mula ingatkan balik nanti nak naik Skyway & berenti kat temple, rupanya ada 2 skyway kat sini, satu ialah Awana Skyway yang ada stop kat Chin Swee station & satu lagi ialah Genting Skyway. Awana Skyway pulak tak beroperasi masa kitorang pegi aritu so terpaksalah naik Genting Skyway dengan harga RM6 sorang one way. Sampai di stesen Genting Skyway kami amik teksi ke temple dgn harga RM40 one way!! Kalu tau la mahal cenggini, baik NJ park kat stesen & jalan dari sana je, hihihih...macam larat. Ohohoho, dan bahaya sebenarnya jalan kaki ke atas ni sebab banyak kenderaan lalu, memang tidak digalakkan, Alhamdulillah kami selamat sampai and selamat pulang.



jom jalan-jalan!

Chin Swee Temple




Nearly there



sampai dah

menuju ke skyway

get ready to hop on board



oooooopsss, ada berani?
Sebenarnya, kami tak jalan-jalan pon kat atas sana, sampai je terus menuju ke skyway station, rasa macam tak selesa nak lelama kat atas sana, banyaknya nampak pusat perjudian di sepanjang perjalanan ke stesen tu. Cemaner tetiba je nanti rasa bergegar satu Genting tu??? Nauzubillahhh.....



“Dan apa saja musibah yang menimpa kamu, maka adalah disebabkan oleh perbuatan tangan kamu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar dari dosa-dosamu.” (QS. As Syura, 42 : 30) - See more at: http://www.arrahmah.com/read/2009/10/11/5853-musibah-bala-bencana-adalah-teguran-dari-allah.html#sthash.ZlYVBBjA.dpuf


“Dan apa saja musibah yang menimpa kamu, maka adalah disebabkan oleh perbuatan tangan kamu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar dari dosa-dosamu.” (QS. As Syura, 42 : 30) - See more at: http://www.arrahmah.com/read/2009/10/11/5853-musibah-bala-bencana-adalah-teguran-dari-allah.html#sthash.ZlYVBBjA.dpuf

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails