Pages

Friday, June 07, 2013

Cucus

Nekcik's bundle of joy
Gambar cucu sedare pertama takde pulak, ini yang kedua. Anak sedare yang ke-37 coming soon & cucu sedare ke-3 & ke-4 after raya In shaa Allah. Sukanya tengok barang-barang baby sekarang ni, macam-macam rupa & terkini rekaannya, tak macam 16 tahun dulu masa lahirkan Arif. Seronoknya dapat pegang baby, sangat-sangat istimewanya jika NJ dikurniakan rezeki lagi, dapatlah temankan Arif tu. Atau, tunggu aje dapat cucu sendiri? Doa & ikhtiar saja yang mampu diusahakan, hanya Allah yang maha mengetahui segalanya.

Sabda Rasulullah s.a.w. yang diriwayatkan dari Abdullah bin Mas’ud Radhiallahu ‘Anhu yang bermaksud:

“Sesungguhnya seseorang itu diciptakan dalam perut ibunya selama 40 hari dalam bentuk nuthfah, 40 hari menjadi segumpal darah, 40 hari menjadi segumpal daging, kemudian Allah mengutus malaikat untuk meniupkan roh ke dalamnya dan menuliskan 4 ketentuan, iaitu tentang rezekinya, ajalnya, amal perbuatannya, dan (jalan hidupnya) sengsara atau bahagia”.

(Riwayat Bukhari dan Muslim)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails