Pages

Saturday, December 14, 2013

Selam & menyelam...

Wow, lamanya tak berblogging, rasa cam dah berkurun lamanya. Ini pun lepas digesa oleh somebody yg nak tengok update di Goboklama. Banyak betul kisah yg terlepas daripada diceritakan di sini. Bulan lepas birthday anak bujang NJ, Arif Fitri yg ke-16. Atas dorongan Mulan, akhirnya NJ melabur sikit untuk Arif dapatkan lesen divingnya. Alhamdulillah lepas beberapa kali kelas menyelam & teori, dia akhirnya ke Redang & lulus serta mendapat lesen PADI Open Water Divingnya melalui KidsScuba. Sempat juga jumpa Mulan yg chomei masa kelas pertama Arif di Akademi Maybank di Bangi dulu. Terfikir pulak nak bagi besdey present paling gempak ke dia tahun ni, so NJ pun booking le 'Dive with Shark' program kat Aquaria KLCC. Finally, after few hiccups here & there + nanges sket, Arif pun dapat menyelam kat aquarium besar tu. And the best part was, beberapa staf Aquaria bagi surprise kat Arif (dengan family dia pun tokojut!) nyanyikan besdey song sambil bawa kek coklat ke dia. What a nice surprise, million thanks Aquaria KLCC! Tak gerun pula Mama dia masa tengok Arif berenang dengan sharks dekat-dekat je dengan dia, lagi eksaited kot & campur bangga bila pengunjung Aquaria start lambai-lambai kat Arif, macamla dia tu superstar, ahaks... I wish I can dive with him in the future, how I wish....

So, after few days we all pun departed ke Ho Chi Minh City, Vietnam ikut hubby ada urusan kerja. Orang kata sambil menyelam sambil minum air kan? Wow, patutla rombongan cik Kiah sangat eksaited bila cerita pesal HCMC nih. Memang giler murah la baju kurung & kain cotton kat sana. Mak ai, nampak baju yang sama kat butik di Bangi ni regenya RM210, kat sana cuma RM65 je?? Patutla ada yang melompat-lompat kat sana (serius dia melompat!) bila berbelanja. NJ cuma beli sikit je. Masa kat epot, kagum sungguh tengok luggage macam-macam saiz bersusun kat depan kaunter AirAsia, NJ ada 1 luggage kecik je nak cekin, hihih... Anyway, syabas la geng-geng cik Kiah yg dapat memborong baju kat sana. Tahun depan Inshaa'Allah NJ akan pergi lagi bawa geng-geng NJ yg nak ikut sekali.


Ini pula antara gambar-gambar dari lensa Arif








Ooops, out of shape already...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails