Pages

Tuesday, February 18, 2014

Langkawi

Short trip ke Langkawi bersama anak cucu (sedare) last week, panas & kering di sana, tapi tetap enjoy. Wow, enjoy juga tengok rombongan cik kiah bershopping di sana, beli pinggan-mangkuk periuk belanga, coklat berbakul-bakul, hihih....& first time naik Skycab, memang harus berterima kasih kat Tun Mahathir di atas ideanya. Alhamdulillah hari kedua pergi dapat naik juga sebab hari pertama pergi patah balik lepas tengok barisan panjang berbelit-belit kat stesen tu. Sungguh nyaman di atas sana, kalau pergi sorang harus NJ dok lelama kat atas sana sambil minum kopi. Sempat juga pergi ke tempat-tempat makan yang direkemen oleh blogger-blogger seperti Jom Ikan Bakar, Laksa Ikan Sekoq & Wan Thai, tidak mengecewakan, cuma tak dapat rasa mieng kham & pulut mangga di Wan Thai sebab dah abih stok & katanya kena preorder, so unexpected....

Ingat tak trip ini? Hajat di hati nak bawa anak sedare gi honeymoon di Semporna tapi mereka cancel sebab dah pregnant? Ha, kali ni baby-baby dah besar, dapatlah juga akhirnya bawa sekali berhoneymoon. Alhamdulillah tak banyak ragamnya walaupun yang sorang tu demam. Tapi trip ke Pulau Payar dibatalkan sebab percutian sangat singkat & banyak tempat lain nak pergi, takpe In syaa Allah ada rezeki Nekcik bawa korang ke Semporna pula lain kali ek?

AirAsia tetap di hati









get ready to rempit

Arip dapat no.2

yang kalah kena belanja Laksa Ikan Sekoq kat tepi airport, kihkih...





budak demam

budak hepi

Alhamdulillah, mission accomplished!

2 comments:

mohamad zulfadli abdol halim said...

Thanx a lot to acik n cik zan bcoz of this awesome vacation..next trip plzzzz..hehe

NJ said...

Any time Lie, any time permits.. ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails