Pages

Tuesday, December 23, 2014

HCMC Part Two

Percutian singkat bersama ahli keluarga yang teringin merasakan kemeriahan bershopping di Vietnam. Tiga hari di sana tak rasa macam di luar negara kerana warga kita ada di mana-mana, cuma kesibukan jalanraya dengan ribuan motosikalnya amat menyesakkan dada. Adik iparku membawa bekalan mee segera dan makanan ringan yang lain, sebab kawannya kata takut lapar di sana. InshaAllah takkan lapar jika pergi berjalan dengan NJ sebab NJ pun suka makan juga. Cuma satu yang NJ perhatikan, warga Malaysia pantang nampak tanda 'Halal' di luar kedai, terus masuk dan memesan makanan tanpa menyelidik dahulu akan status kesahihannya. NJ akan menulis tentang makanan halal HCMC di lain kali untuk renungan dan panduan bersama. Marilah bersama menjadi lebih teliti dalam memilih makanan kerana mencari yang halal itu adalah fardhu bagi setiap orang Islam. Buat sementara waktu, baca ini dulu.

Ok, jom layan gambor...

AirAsia tetap di hati













Bunga Thien Ly goreng



Ice coffee@The Daun is the BEST!!
Salah satu beg ini berjaya ditangkap oleh pihak kastam Malaysia kerana katanya membawa masuk 'barang-barang yang meragukan'. Barang tersebut adalah kain-kain ela yang rombongan cik Kiah akan memborong sakan kalau berada di sana. Amboi kemain laju macam lipas kudung memasing yang lalu sebelah kastam aritu bila nampak NJ & the group kena tahan, macam nak berlari pun ada. Boleh kategorikan sebagai citer kelakar seram, hihih...



Al-Fatihah untuk mereka beragama Islam yang terkorban di dalam kejadian nahas kapal terbang AirAsia QZ8501...

2 comments:

m.u.l.a.n said...

woaahhh dah sampai hcmc..

Anonymous said...

Salam kalau restaurant lebanese dan turkish tu pandai pandai la agak. kebanyakkan dia ugama bukan ugama kita. tapi mereka boleh baca arab dan cakap arab.

also org yg sekarang control negeri e raq pun sama.

org sub ethnic dan ethnic kurds mainly ugama flexi atau bukan islam.

so harap maklum kalau restaurant arab kat kl tu agak agak la .... jgn nak nasi arab air barbican tu ... suma supplier dia bukan sah ...ugama kita.


kalau lebanese dia cakap arab.... kalau ppuan dia ada tu rambut blonde.

ada tu yg dari syria jenis campur apa saja so mmg kena hati hati sbb islam negara ni suma islam malabari atau hadari...

so careful.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails