Pages

Saturday, February 28, 2015

Lombok - 3

Selepas Penujak, Haji Mustakim kata boleh ikut laluan lain untuk ke Kuta, so kitorang pun ikutlah, sian hubbyku, jauh rupanya laluan yg dikatakan tu, tembus terus pantai-pantai yg kitorang dah pergi pada hari pertama. Jalan berbukit, agak bahaya kalau motor tak pikap masa naik bukit terutamanya bila muatan berlebihan, ahaks. Arif tergelincir ke bahu jalan bila motor kitorang tetiba slow tok rok nak naik bukit. Alhamdulillah takde apa-apa....


Masjid belum siap, cukup 40 buah keluarga dah boleh bina 1 masjid, patutla banyak masjid di sana

Jumpa lagi pasar jualan di tepi jalan




Pantai Selong Belanak

Tempat orang main surfing, ada budak tu siap-siap bawak baju spare dalam beg dia kononnya nak mandi-manda, semalam tak jadi, so hari ni bila dia nampak je mende alah ni, dia dah sengih-sengih mintak simpati.




off you go

Boleh ker?? Badan dah berat tuh? hihih...

eceh....

cewah...

Opocot!!

Pernah tak nampak surfboard terbang? ;p
Finally, setelah beberapa kali percubaan, berjaya juga berdiri

Baby wave je tu Arif, cer wave besor plak nak tengok?


Pueh ati!

Last day in Kuta, so kitorang jalan-jalan di pantai nelayan Kuta. Malas nak ke main beach, asik kena kejar je, no peace...Tak boleh nak kesian banyak kali, bangkrap makcik...

Selamat tinggal Kuta, esok ke Senggigi pula
Lombok-1
Lombok-2

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails