Pages

Wednesday, August 12, 2015

Raya di Bangkok?

Hahahah, pelik je bunyinya kan? Sehari lepas landing dari Kelate, kitorang bertiga terbang pula ke Bangkok, adalah urusannya sikit. Tak lama pun, 3 hari je. NJ pulak masa kat Kelate dah demam-demam, batuk & selesema, jadinya macam serba tak kena masa kat sana. Makan minum pun kurang rasa, tapi Alhamdulillah dapat juga berjalan & balik ke Malaysia dengan selamat.


2nd time naik ini Malindo. Malu mata pulak tengok pakaian para pramugarinya, dalam hati berdoa semoga Allah swt selamatkan perjalanan kami pergi dan pulang.


Oleh kerana percutian yg singkat, kami pilih duduk di Noble Remix condo berhampiran BTS Thong Lor, mudah berjalan-jalan, sangat selesa & harga pun berpatutan. NJ book dari Airbnb.







Hah, jumpa lagi kita Ms.Sweetiepine! ;p

Cili padi kering super pedas!


Sempat singgah Masjid Zhohirul Islam di Soi Thong Lor, sebelah Balai Polis Thong Lor. Kecik comel je masjidnya. 

Ruang menuju ke dalam Masjid

My feveret la opkos, Pad Thai

Makan-makan seperti biasalah, we all pegi ke Nana, ke Usman dan satu tempat baru, Nangphaya Muslim Restaurant, tersorok di jalan Phetburi Soi 7, berdekatan Masjid Darul Aman.


Sempat jumpa sweet couple nih, sorrylah laling plan asal kita tak jadi, last minute punya decision, next time ye? :)



Tadaaaa, abis. NJ pun tak sangka gambar-gambar yg kitorang ambik tak sampai pun 20 keping, hihih... Rasa macam terawang-awang pun ada sebab tak sedap badan, nak amik gambar pun malas. Tak apa lah, janji selamat pergi dan pulang, Alhamdulillah...

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails