Pages

Monday, February 15, 2016

To Jakarta again?

Yes! Entah dah berapa kali daaa ke Jakarta. Kali ni bawak family jenjalan Jakarta-Bandung. 1st time bawak budak kecik, and 1st time dealt with sick children along the way. Kesiannya tengok baby Mia muntah-muntah & diarrhea sepanjang 5 hari di sana, sampai kakaknya pun menjangkit dua hari terakhir. Selama ni sentiasa mengingatkan diri agar bersabar dengan kerenah budak-budak semasa jenjalan, kali ni baru merasa sendiri. Memang tak ada hati nak bershopping dah, rasa kalau boleh nak terbang balik ke Malaysia. Sempat ke hospital pada hari ke-2, sbb doc kata still ok, we all proceed with the activities, lah rupanya kat Bandung teruk giler jemnya, langsung bebudak ni mabuk darat pula. Sampai hari terakhir Mia dah lembik, dehydrated. Sampai Malaysia terus bawa ke klinik, Alhamdulillah sekarang dah ok sikit. Not an enjoyable trip I might say but still thankful being able to share the experience with my family. Next time straight to Bandung saja dong, tak payah turun Jakarta, jauh perjalanan pergi-balik. Kalau tak jem, Alhamdulillah, kalau jem, makan masa 5-10 jam jugak baru nak sampai ke destinasi, phewwww!!

Arif & Mia
Van ke Bandung waduh waduh udahle merah, ekonnya pulak tak merasa, terbakar aku....
The gang
Unplanned trip to hospital

Zara
Saung Angklung Udjo
The guesthouse@Bandung
Martabak Monkey delivery, Charcoal Oreo Keju



Siannya Mia...
Add caption
Zara's turn melepek...
Jom balik!!
"Allah Maha Mendengar, bersabarlah.."

2 comments:

m.u.l.a.n said...

woaahhh best best jalan2 Jakarta... psss kami baru pindah cyberjaya.. mai la rumah.. dah besar anak teruna..

NJ said...

Mulannnnnnnnnn....rindu you! Ok, nanti nk mintak permission hubby serang umah Mulan ye ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails