Pages

Thursday, August 18, 2016

Love you Goboklama

Bismillahirrahmanirrahim...

Adoi berkurun lama tak update. How are you my fren? Banyak dah ketinggalan cerita-cerita yang diceritakan di sini, so kita layan gambar saja naa?

Arif melayan his two favourite girls..

Start mural painting kat sekolah masa bulan puasa, Alhamdulillah sempat siap sebelum raya. Sangat mencabar kid you not...

Balik Kelantan ikut Gerik, sempat singgah di favourite pit stop kami, Gua Gunung Reng.




Apalah pojek tu...

Jernih kan airnya?

Follow him to Jeram Linang



Raya time


Raya kat BP pulak
Jumpa kawan-kawan sekolah yg masih gojes cam anak dara :)


I'm struggling with weight gained issue. Macam yo-yo dah jap naik jap turun, tapi pas turun dari Gunung Kinabalu, terus naik tak turun-turun. At one point Arif showed me the 'senam program' flyer (nampak sgt mama dia dah gemuk kan?). Dia tau mama dia tak minat nak join gim and Zumba class so this one is different, maka bermulalah perkenalanku dengan PILOXING. Memang rasa sangat tak sihat sebelum start, nak jalan-jalan pun rasa malas, nak buat kerja pun malas, serba-serbi malas, tengok gambar sendiri pun rasa malas... Sampai satu masa naik penimbang mencecah angka 70kg, barulah tersedar. With that weight for my height and age, it's soooo unhealthy...Makcik-makcik ku pun dah start tanya kenapa NJ makin gemuk hahahah.. Memang seram sejuk dengar especially bila memikirkan family history banyak penyakit nih. Oklah, still a looong way to go, I just go with the flow. Harap-harapnya kali ni tak sekerat jalan macam yang dulu-dulu hahahah.. Inipun tengah berehat sebab luka lama berdarah kembali, ankle injury yang lama tak muncul tetiba muncul kembali, dah tua la katakan..

LOVE YOURSELF ENOUGH TO LIVE A HEALTHY LIFESTYLE

2 comments:

m.u.l.a.n said...

Nj.. Lama tak dengar berita.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..

NJ said...

Hai Mulan yg sentiasa dirindui. Mood berblog dh hilang Mulan, byk je citernya cuma tak sempat nk share. Gigih jugak berblog semula sbb tak nak kenangan pahit manis hilang begitu saja. NJ harap pun Mulan sentiasa sihat dan sentiasa di dalam rahmat Allah swt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails